Una cinquantena de persones, entre elles moltes critatures, van participar aquest dissabte a la plantada popular d’arbres a la plana del riu Llobregat. En total s’hi van plantar més 600 exemplars d’arbres autòctons com ara el pollancre negre, l’alber i el tamariu amb l’objectiu de regenerar el bosc de ribera a la zona verda i finques agrícoles municipals de Can Morral del Riu i Sant Hilari

La iniciativa estava impulsada per l’Ajuntament d’Abrera, l’Associació Naturalista d’Abrera ANDA i l’entitat Seo/Birdlife, i amb el suport d’altres entitats locals i ecologistes com l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil o l’Associació Hàbitats-Projecte Rius.

A banda de plantar més de 600 arbres, també es va fer una jornada d’anellament d’ocells a la zona ZEPA, és a dir, zona d’especial protecció per a les aus a càrrec de SEO/Birdlife.

L’entorn del Llobregat al seu pas per Abrera és una zona privilegiada ja que es localitza una gran biodiversitat d’espècies per la confluència de diferents hàbitats com el bosc de ribera o els prats amb ramats. Aquesta zona està protegida a nivell europeu i és una de les zones més ben conservades del Baix Llobregat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here