Un bust de Romeu Santacana, les rajoles de paviment i d’aresta, i un capitell gòtic amb motius vegetals són els tres objectes que permeten explicar la història de la família Santacana, que ara la Casa Museu Santacana, anomenada també “l’Enrajolada”, ha adaptat per fer-la accessible, dins del programa “La Mirada Táctil”

Com és habitual en les instal·lacions de “La mirada tàctil”, projecte impulsat per la Diputació de Barcelona, a través de l’Àrea de Presidència, amb l’assessorament del Centre de Recursos Educatius de l’ONCE a Barcelona, les peces exposades s’acompanyen de plafons amb macrocaràcters i cartel·les en braille, disposats de tal forma que facilitin la seva lectura i la mobilitat en cadira de rodes.

El president de la Diputació de Barcelona i alcalde de Martorell, Salvador Esteve, inaugura aquest nou mòdul tàctil, avui, 11 de febrer, a les 17:30h, a la Casa Museu Santacana (c/ Francesc Santacana, 15. Martorell).

L’Enrajolada és un edifici singular, on els elements ceràmics i els propis elements arquitectònics procedents d’antics palaus i monestirs han estat integrats en el mateix edifici fent la seva  funció original.

La Casa Museu Santacana és el 27è equipament de la Xarxa de Museus Locals de la Diputació que incorpora aquest servei per a visitants amb discapacitat visual i mobilitat reduïda amb la voluntat de fer del museu un entorn propici per a la inclusió cultural.

 

Foto: Diputació de Barcelona

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here