El 80,8% de l’alumnat del Baix Llobregat d’ensenyaments no universitaris estudia al mateix municipi on resideix (110.912 alumnes) mentre que el 19,2% es desplaça a altres llocs per estudiar (26.280 alumnes), majoritàriament dins de la mateixa comarca, segons dades de l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat). L’any 2012, es van comptabilitzar 137.192 escolars (alumnes matriculats en ensenyaments no universitaris) que resideixen al Baix Llobregat

Castellví de Rosanes, Sant Climent de Llobregat i el Papiol són els municipis de la comarca que registren més del 50% d’alumnes no universitaris que es desplacen fora del seu municipi per estudiar.

La comarca que més desplaçaments genera

La comarca del Baix Llobregat és la que genera més desplaçaments a fora de la mateixa per raó d’estudi en comparació amb els que rep, segons la darrera nota informativa de l’Observatori Comarcal, que presenta les dades de mobilitat per raons d’estudi al Baix Llobregat. Es tracta de dades de 2012, publicades recentment per l’Institut d’Estadística de Catalunya, a partir de les dades de matrícula i de residència dels i les estudiants.

L’any 2012, es van comptabilitzar 137.192 escolars (alumnes matriculats en ensenyaments no universitaris) que resideixen al Baix Llobregat. Segons l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), el 80,8% dels alumnes del Baix Llobregat d’ensenyaments no universitaris estudien al mateix municipi on resideixen (110.912 alumnes), mentre que el 19,2% es desplacen a altres llocs per estudiar (26.280 alumnes), majoritàriament dins de la mateixa comarca. Castellví de Rosanes, Sant Climent de Llobregat i el Papiol són els municipis de la comarca que registren més del 50% d’alumnes no universitaris que es desplacen fora del seu municipi per estudiar.

S’observa una relació entre la grandària municipal i la mobilitat obligada per raó d’estudis en ensenyaments no universitaris. Els municipis amb menor nombre d’habitants són els que presenten una major mobilitat entre els estudiants no universitaris. La proximitat amb Barcelona és una altra de les variables que fa incrementar la mobilitat entre els estudiants no universitaris, així com l’oferta educativa de cada municipi.

El 9% dels universitaris catalans provenen del Baix Llobregat

Pel que fa a la mobilitat de l’alumnat universitari, es veu com el 9% dels estudiants universitaris de Catalunya provenen del Baix Llobregat. Aquest percentatge disminueix fins al 5% entre els estudiants de màster.

Entre els principals destins de l’alumnat universitari del Baix Llobregat destaca la Universitat de Barcelona, que aplega el 50% del total d’estudiants universitaris del Baix Llobregat. La Universitat Politècnica de Catalunya (25%) i la Universitat Autònoma de Barcelona (16%) són les altres universitats on es concentra el major nombre d’estudiants universitaris de la comarca.

Al web de l’Observatori Comarcal es pot consultar el document complet amb les dades detallades per municipis.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here