De la mà de mentors i patrocinadors, els i les joves de la ciutat desenvoluparan la seva idea empresarial. El millor projecte serà premiat amb una estada de quatre dies a Silicon Valley

Al voltant de 400 alumnes de Gavà van assistir dimarts a la presentació del Projecte Gavà Talent Factory a l’Espai Maragall. L’acte, presidit per la tinenta d’alcalde de l’àmbit de Promoció Econòmica, Urbanisme i Medi Ambient i Planificació Estratègica, Raquel Sánchez, ha comptat amb la presència de representats de les empreses i  institucions que participaran en la iniciativa, guiant els joves en el desenvolupament del seu proejcte empresarial.

Gavà Talent Factory és una iniciativa pionera que s’adreça a l’alumnat de batxillerat i formació professional. Segons la tinenta d’alcalde, Raquel Sánchez, “l’objectiu de fomentar i estimular la cultura emprenedora entre els i les estudiants. Hem de començar des de l’escola els valors de l’emprenedoria –la creativitat, la innovació, el treball en equip- per donar al jovent les eines i els elements perquè tirin endavant una opció laboral de futur”.

L’Ajuntament de Gavà ha introduit el projecte Gavà Talent Factory com a pràctica voluntària dins el pla d’estudis 2013-2014. Els centres educatius podran presentar els projectes elaborats per un grup d’alumnes. De tots els projectes presentats, un jurat format per empreses i personal representatiu d’universitats i organismes relacionats amb la promoció empresarial, en triarà 25, que participaran en un procés de mentoratge i assessorament i faran el pla d’empresa. Els 10 finalistes obtindran com a premi un programa de formació que, depenent de l’edat dels guanyadors, serà o bé un basat en el Business Model Canvas (menors d’edat) o bé un d’alt rendiment basat en la metodologia Lean LaunchPad d’Steve Blank.

Finalment, s’atorgaran els premis a les tres millors iniciatives. El tercer premi permetrà als seus guanyadors participar en el Barcelona Entrepeneur Experience Day, que inclou un programa de visites a una ronda de finançament incubadora d’empreses i accions formatives en emprenedoria; el segon premi suposarà un viatge de dos dies a Brussel•les amb un programa de visites a institucions i organismes relacionats amb l’emprenedoria i la innovació en l’àmbit europeu; i el primer premi consisteix en un viatge de 4 dies a Silicon Valley (San Francisco), amb un programa de visites a les empreses més representatives de sectors innovadors. Per a Raquel Sánchez, més enllà dels premis “el més important és participar en aquest procés i començar a treballar en aquest dinàmica emprenedora”.

Gavà Talent Factory és una iniciativa innovadora que sorgeix de la suma d’esforços entre el sector públic i privat: “És un projecte que tirarà endavant entre tots. Les persones que hi participen com a patrocinadors i com a mentors van tenir una idea, la van decidir tirar endavant i avui dia, satisfetes de la seva trajectòria i del seu èxit, volen fer un retorn a la societat. I quina millor manera que fer-ho amb el jovent que és es futur de la nostra ciutat i de la nostra societat”, va explicar la tinenta d’alcalde.

Raquel Sánchez va recordar que l’Ajuntament de Gavà porta anys posant en marxa accions per promocionar la cultura emprenedora: “Fa temps que intentem incorporar eines i accions que fomenten l’emprenedoria però ara hem volgut avançar i obrir aquestes opcions als centres educatius”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here