L’associació Cubat ha fet entrega d’un quadre al Consorci de Turisme del Baix Llobregat. El quadre conté al darrera una original proposta gastronòmica-pictorica

El passat 24 de novembre l’associació Cubat, formada per professionals de la cuina de la comarca dedicada a promocionar el territori a través de la qualitat de la cuina i dels productes frescos i autòctons del Parc Agrari del Baix Llobregat, va organitzar un sopar que portava per títol “Cubat amb colors”. Una proposta gastronòmica que unia cuina i pintura. Amb la participació de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona es van elaborar uns menús que combinaven el ventall cromàtic bàsic del que parteixen els pintors en les seves obres i amb els que els cuiners van utilitzar per ajustar plats i colors.

Durant la vetllada el comensals van disfrutar del procés de creació pictòrica en directe per part d’artistes convidats i al mateix temps van ser partícips d’una obra col·lectiva feta pels mateixos comensals. El resultat d’aquest procés és el quadre que han fet entrega avui els cuiners al Consorci de Turisme del Baix Llobregat en agraïment al suport donat pel Consorci i el Consell Comarcal durant aquest any i mig de vida de l’associació.

El president del Consell Comarcal i del Consorci, Joaquim Balsera i la Consellera de Turisme, Maria Miranda, han rebut el quadre de mans dels cuiners Domingo Morillas (Cal Mingo- Viladecans), Joan Mascarò (El Mirador de Sant Just), Jo Baixes (Follia- Sant Joan Despí), Manel Armengol (Major Trenta- sis- Gavà) i Enric Roig (Can Rafel- Cervellò). L’Associació Cubat la formen, a banda dels restaurant ja citats:  El Racó (Sant Climent de Llobregat), La Lluna en un Cove (el Prat de Llobregat), l’Àpat (Molins de Rei) i Casa Nostra (Corbera de Llobregat).

A través del col·lectiu Cubat, aquests restaurants transmeten les potencialitats dels productes i la seva degustació a les taules, tot combinant els valors de tradició i modernitat amb la distinció. Una iniciativa que vol proporcionar un element diferenciador a la gastronomia comarcal i que vol

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here