El president de la Diputació de Barcelona i alcalde de Martorell, Salvador Esteve, i més de 100 alcaldes i alcaldesses d’arreu del terrritori català, van participar ahir al ple del Consell de Governs Locals de Catalunya, que es va reunir a Sant Cugat del Vallès

Els ajuntaments catalans tiraran endavant un conflicte al Tribunal Constitucional per combatre la llei de racionament de l’administració local que vol impulsar el govern espanyol. Així ho va acordar el Consell de Governs Locals, que es va reunir ahir Sant Cugat del Vallès per demanar als 947 municipis catalans que abans del 14 de març aprovin als seus plens municipals, un text per fer-ho possible.

Aquest mecanisme ha de permetre que els governs locals de Catalunya se sumin a la iniciativa per interposar un conflicte en defensa de l’autonomia local que porti al Tribunal Constitucional la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local del Govern espanyol.

L’acte  va comptar amb les intervencions de l’alcaldessa de Sant Cugat del Vallès i vicepresidenta segona de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa; el president del Consell de Governs Locals de Catalunya i president de l’ACM, Miquel Buch; el vicepresident primer del Consell de Governs Locals de Catalunya i president de la FMC, Xavier Amor; el vicepresident tercer del Consell de Governs Locals de Catalunya i alcalde del Prat del Llobregat, Lluís Tejedor; i el membre de la permanent del Consell de Governs Locals i alcalde de Manlleu, Pere Prat.

Cal tenir en compte que per dur la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local al Tribunal Constitucional cal una setena part dels ajuntaments de l’Estat que representin una sisena part de la població de tot l’Estat (7.200.000 habitants i 1.200 ajuntaments). Així doncs, les peticions catalanes se sumaran a les d’altres ajuntaments de l’estat per a intentar assolir el requisit.

El president del CGLC, Miquel Buch, va assenyalar que la llei proposada “perverteix” els ajuntaments i “atempta contra les persones” i va explicar que les entitats municipalistes i els sindicats també faran campanya per explicar a la ciutadania les conseqüències d’aquesta iniciativa.

Entre els representants del Baix Llobregat, tal com s’ha dit, s’hi trobava l’alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Tejedor (ICV). Tejedor va ser l’únic baixllobregatí que va intervenir, i com a vicepresident tercer del Consell de Governs Locals de Catalunya, va defensar que portar la llei al Constitucional és “un acte d’afirmació institucional del món local”.

 

Foto de família de l’acte. Foto: Joan Roca de Viñals / Diputació de Barcelona

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here