Sánchez va rebre el bastó de comandament en un Ple que va comptar amb l’assistència d’una amplia representació de la societat civil gavanenca.  La candidatura de Sánchez va obtenir el suport d’onze dels 21 regidors al consistori, els nou del PSC i dos d’ICV-EUiA

Raquel Sánchez Jiménez va ser escollida dissabte, 15 de febrer, alcaldessa de Gavà. Raquel escriu una nova pàgina a la història de Gavà en ser la primera dona que es converteix en la primera mandatària municipal. Així ho va destacar Sánchez en les seves primeres paraules com a alcaldessa: “Perquè amb independència de l’opinió sobre la meva persona o el projecte polític que represento, podem coincidir en el fet que les dones han estat relegaes a un segon terme o simplement han estat invisibles en molts àmbits de decisions”. “Tant de bo- ha afegit- que aquest pas que fem avui serveixi per apuntalar més la igualtat entre homes i dones”.

Sánchez va reconèixer que “ser alcaldessa de la ciutat on he crescut i creixen els meus fills em produeix una emoció profunda” i ha expressat el seu compromís “d’encapçalar el govern municipal amb la mà estesa a tothom, a tots aquells que vulguin construir un futur des de la proximitat, que sempre l’entenc com una obligació i no com una voluntarietat. Cal abordar noves maneres de comptar amb totes les entitats, amb totes les associacions, amb totes les persones I també amb totes les formacions polítiques que vulguin aportar des del respecte, des de la generositat i des de la responsabilitat”.

L’alcaldessa va afirmar ser plenament conscient de la proximitat de les eleccions municipals “però sens dubte em sento molt orgullosa del llegat que rebo, de tot el que s’ha fet durant aquest mandat i el que vull en primer lloc és culminar el projecte polític que com equip vam oferir a la ciutadania”. Per a Raquel Sànchez el seu principal compromís al capdavant de l’Ajuntament “està amb les persones, amb la solidaritat, amb la transparència i en la construccció del futur de Gavà que té unes bases sòlides que s’han treballat durant molt de temps fruit de l’esforç d’homes i dones progressistes, homes i dones socialistes de la nostra ciutat”.

Per a Raquel Sánchez “el descrèdit polític s’origina perquè els ciutadans noveuen una capactitat política de donar resposta a les seves necessitats. En un context en què les polítiques bases en l’austeritat mal entesa estan acabant amb les fites socials que haurien de ser irrenunciables, cal persistir i ho farem plegats”.

L’alcaldessa també es va referir a projectes que veuran la llum en el que resta de mandat: “Equipaments importants com el nou mercat municipal MercaGavà o com la nova comissaria de la Policia Municipal, junt a noves transformacions dels nostres barris i la construcció de nou habitatge social a can Ribes”. Sánchez també va refermar la voluntat de fer una clara aposta “per atraure inversions i continuar amb el disseny de la ciutat que volem per als propers anys, que preten equilibrar el creixement residencial amb l’activitat empresarial que s’identiqui amb els valors ambientals i paisatgístics com a valor afegit”.

Raquel Sánchez no va voler tancar la seva primera intervenció com a alcaldessa sense fer “un agraïment personals als alcaldes que m’han precedit: Dídac Pestaña i Joaquim Balsera, per la seva capacitat de liderar i transformar Gavà, per la seva confiança i el seu compromís”.

Previament a l’elecció de Raquel Sánchez, Joaquim Balsera s’acomiadava com a alcalde amb agraïments als portaveus dels grups municipals, als seus socis de govern i també a tots aquells amb qui ha compartit nou anys al capdavant del govern municipal. Balsera va voler tancar aquest periode amb les mateixes paraules amb que el va començar: “Amb paraules d’agraïment al col·lectiu de persones que, en positiu, amb visió de futur, amb ganes de construir han estat sempre al costat del projecte de ciutat, persones de les entitats, persones modestes que no tenien ni tenen relació amb l’Ajuntament però que han fet amb el seu esforç un ciutat millor”.

La sessió extraordinària de dissabte va comptar amb l’assistència del predecessor de Joaquim Balsera i Raquel Sànchez, Dídac Pestaña, del alcaldes i alcaldesses de l’Hospitalet, Núria Marín; de Cornellà, Antoni Balmón; de Viladecans, Carles Ruiz; de Sant Boi, Jaume Bosch, i d’Esplugues, Pilar Díaz. Tambñe hi han estat presents el primer secretari del PSC al Baix Llobregat, Antoni Poveda, i el secretari de Política Municipal del PSC, Josep Mayoral.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here