ERC, ICV-EUiA-EPM i CiU, van presentar conjuntament una moció per a que la institució supramunicipal s’adherís, en el darrer ple celebrat aquesta setmana, a la Taula pel Dret a Decidir de la comarca. La moció, que finalment va ser rebutjada per tan sols tres vots, no va comptar amb el suport de PSC, PP i PxC

El dia 18 de desembre del 2013, a la seu comarcal de la Unió General de Treballadors–UGT a Cornellà es va constituir oficialment la Taula pel Dret a Decidir del Baix Llobregat, i es va aprovar l’adhesió al Manifest presentat al Parlament de Catalunya, anomenat Manifest del Pacte Nacional pel Dret a Decidir.

D’acord amb l’esperit i les línies mestres d’aquell Pacte es va crear la Taula pel Dret a Decidir del Baix Llobregat (TPDD), “amb l’objectiu de treballar per fer possible la màxima difusió dels motius per a exercir el dret a vot, fonamental en l’exercici de la democràcia, i transmetre aquest missatge entre la ciutadania del Baix Llobregat en la defensa de la voluntat de la majoria de la ciutadania de Catalunya de decidir sobre el seu futur institucional”.

Segons defensava la moció presentada, “el Baix Llobregat és una comarca de més de 800.000 habitants, d’orígens diversos, tots ells catalans, que han de fer sentir la seva veu a favor del dret a votar, un dret que va lligat també amb la voluntat de la millora del benestar social i la qualitat de vida de la ciutadania. Les institucions i entitats adherides a la TPDD del Baix Llobregat es comprometen, en l’àmbit propi de cada una d’elles, a endegar iniciatives per tal de promoure la conscienciació ciutadana i fer pedagogia per l’exercici del Dret a Decidir dels catalans i catalanes”.

La moció, que demanava l’adhesió del Consell Comarcal del Baix Llobregat a la Taula pel Dret a Decidir del Baix Llobregat, i que s’informés d’aquest acord a la Taula pel Dret a Decidir del Baix Llobregat i als Ajuntaments de la comarca; va ser rebutjada amb els vots de PSC, PP i PxC. Per contra, van votar-hi a favor CiU, ICV-EUiA-EPM i ERC.

Adhesions a la Taula pel Dret a Decidir del Baix Llobregat

Les següents entitats i institucions ja formen part de la Taula pel Dret a Decidir del Baix Llobregat: Assemblea Nacional Catalana, Òmniun Cultural (OC), Centre d’Estudis Comarcals (CECBLL), Reagrupament, Comissions Obreres – CCOO, Solidaritat Catalana per la Independència (SI), Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), Asociación SÚMATE, Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Unió Democràtica de Catalunya (UDC), Esquerra Unida i Alternativa (EUIA), Unió General de Treballadors (UGT), Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes del Baix Llobregat (FAVBaix), Unió de Pagesos (UP), Iniciativa per Catalunya Verds (ICV), Unió Sindical Obrera de Catalunya (USOC), Intersindical– CSC, USTEC-STE’s.

I disset Ajuntaments s’havien adherit a la Taula fins l’11de febrer: El Prat de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts, Molins de Rei, Sant Just Desvern, Vallirana, Corbera de Llobregat, Cervelló, Torrelles de Llobregat, Sant Esteve Sesrovires, Begues, Santa Coloma de Cervelló, La Palma, Sant Climent de Llobregat, Collbató, El Papiol, i Pallejà.

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here