La societat d’Esplugues s’ha mobilitzat en contra de la reforma de la Llei orgànica 2/10, de salut sexual i reproductiva i interrupció voluntària de l’embaràs, que impulsa el Govern espanyol. El Consell Municipal de les Dones en va aprovar una moció de rebuig i va iniciar una campanya de recollida de signatures que ha obtingut el suport d’uns 3.500 ciutadans i ciutadanes i l’adhesió d’una quarantena d’entitats de la ciutat

Representants de les associacions de dones que han participat en la campanya van lliurar dimarts les signatures a l’alcaldessa, Pilar Díaz, que va insistir en què la reforma proposada pel Govern “és una mesura retrògrada i aquestes signatures evidencien l’oposició del poble d’Esplugues”. “És molt important comptar amb el suport de la ciutadania a l’hora de fer-li arribar al Govern central la nostra exigència perquè es retiri l’avantprojecte de llei”, va assenyalar Díaz.

Suport del Ple municipal

Els grups municipals del PSC, ICV-EUiA, CiU, ERC i el regidor no adscrit van fer seva la moció del Consell de les Dones i la van sotmetre ahir a la votació del Ple, que la va aprovar amb 17 vots a favor i els 4 en contra del PPC “per disciplina de partit”, segons va explicar la portaveu del grup, Mercè Haro.

La moció demana la retirada de l’avantprojecte de llei de protecció dels drets del concebut i de la dona embarassada, aprovat pel Consell de Ministres, perquè “restringeix els drets i les llibertats de les dones i representaria un extraordinari retrocès normatiu, social i ideològic, i tornaria a situar les dones en la clandestinitat”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here