Segons publica l’Observatori Comarcal del Baix Llobregat en el seu darrer informe, els tres components de l’estructura productiva -la població assalariada, l’autònoma i el nombre d’empreses-, van augmentar al Baix Llobregat durant el quart trimestre de 2013

L’increment es dóna a la comarca però també ho fa pel conjunt de l’àmbit territorial metropolità. Mentre que pel conjunt de Catalunya segueixen disminuint tant el nombre de centres de cotització com el nombre d’assalariats. Aquestes són les dades més destacades d’entre les que es poden consultar en l’Informe Trimestral de Conjuntura Laboral per al 4art trimestre de 2013 que publica l’Observatori Comarcal del Baix Llobregat.

Pel que fa a l’atur registrat a les oficines de treball, durant el quart trimestre de 2013, en l’àmbit de la població de 16 a 34 anys disminueix la xifra d’aturats a les oficines respecte al trimestre anterior, com a conseqüència del comportament donat als mesos previs al període de nadal i en conjunt per la tendència positiva dels darrers dos trimestres. Així doncs, l’atur registrat entre els grups població de menys edat de 16 a 34 anys disminueix entre un 9 i un 15 per cent respecte el mateix període de l’any anterior.

Entre les activitats que més han augmentat en nombre de persones aturades aquest trimestre hi ha les activitats de serveis de menjar i begudes i serveis d’allotjament. Per altra banda les vinculades al comerç al detall, la construcció d’immobles i les activitats especialitzades de la construcció són les activitats que més disminueixen l’atur a les oficines de treball.

La contractació registrada augmenta un 1,1% a la comarca respecte el trimestre anterior. Això suposa un total de 510 contractes més a la comarca amb un increment d’un 7,4% respecte el mateix període de l’any anterior. Durant el quart trimestre s’ha invertit, puntualment, la tendència a la contractació temporal i s’observa un 11% més d’indefinits que el trimestre anterior tot i que es pren la perspectiva anual el resultat és d’un 3% menys de contractes indefinits que al mateix trimestre del 2013.

Finalment, l’informe del quart trimestre també revela que el component de competitivitat de la comarca ha estat en creixement durant tot l’any 2013 a l’encadenar amb aquest el quart trimestre consecutiu en positiu. Tanmateix disminueixen els components de l’estructura productiva i la dinàmica global en les aportacions al creixement de l’ocupació (afiliació) de la comarca.

Document/s adjunt/s:

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here