L’Ajuntament baixllobregatí programa el nou cicle de conferències “Les veus de Cornellà”, on experts de la ciutat parlaran de temes d’actualitat. La primera xerrada, que es celebrarà avui, serà “La figura de Nelson Mandela, corresponsals de Cornellà en el món”, amb els periodistes Júlia Badenes i Xavier Aldekoa. Es podrà seguir per Streaming 

L’Ajuntament de Cornellà ha programat el nou cicle de conferències “Les veus de Cornellà”, una iniciativa que vol donar veu al principal patrimoni de la ciutat, les seves persones. Mitjançant aquest projecte, veïns, residents o gent vinculada al municipi parlen de temes d’interès públic des de la proximitat i la complicitat que suposa compartir el mateix entorn geogràfic i humà.

Amb aquestes xerrades, s’assoleix un doble benefici, d‘anada i tornada. D’una banda, experts de la ciutat ofereixen a la comunitat informació i experiències sobre algun tema rellevant per a la vida municipal i les seves persones; ens permeten aprendre d’ells; i de l’altra, la comunitat els posa en valor, agraeix la seva aportació a Cornellà i reconeix la seva trajectòria.

Els actes estaran presentats per periodistes de la comarca, com Beatriz Fontseré, redactora de Ràdio Cornellà, Pere Josep Pérez, cap de comunicació de l’Ajuntament de Sant Joan Despí, i Alberto Cabello, cap de comunicació de Sant Vicenç dels Horts.

La primera xerrada tindrà lloc el proper 28 de febrer al Citilab i es tractarà la figura de Nelson Mandela, el líder africà que va acabar amb l’apartheid a Sudàfrica i que va morir el desembre passat, a través de la mirada dels corresponsals Júlia Badenes i Xavier Aldekoa.  La conferència podrà seguir per Streaming, a través de www.citilab.eu, i per Twitter, amb el hashtag #CornellaMadiba.

Cohesionar la ciutat

Les conferències tindran lloc a diferents indrets de la ciutat i cobriran gairebé tots els barris, amb la intenció d’apropar aquesta experiència al major nombre de persones. Les ubicacions estan pensades per a afavorir la cohesió social, des d’una filosofia integradora i que fomenta la igualtat d’oportunitats entre tots els ciutadans de Cornellà.

Entre els professionals que hi intervindran destaquen: Xavier Aldekoa, corresponsal de La Vanguardia a l’Àfrica; Pura Fornals, professora de matemàtiques i impulsora del Museu de Matemàtiques de Cornellà; Tony Aguilar, locutor i presentador d’El 40 al 1, un dels programes amb més èxit de l’emissora Los 40 principales; Empar Fernández, escriptora, autora de llibres com “Sin causa aparente” o “La mujer que no bajó del avión” i Premi Rejadorada de Novela Breve; Alicia Lozano, doctora adjunta del departament d’oncologia radioteràpica de l’Hospital Duran i Reynals; i Josep Maria Antó, director del Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental (CREAL) i professor de medicina de la Universitat Pompeu Fabra. També és membre del Consell Assessor del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

A més, hi participaran Júlia Badenes, corresponsal de la Cadena Ser a l’Àfrica, Rafael Sánchez Martín, entrenador d’atletisme d’alt rendiment des de 1981, amb 9 atletes olímpics i 18 atletes internacionals absoluts de la selecció espanyola, com Maria Vasco,  Emilia Cano i Maria José Poves; Erwyn Seerutton, director del Grup Vocal Zetzània; Ernesto Rincón, coordinador del Projecte de Lectura de l’Orfeó Catalònia; Juan Ruiz, destacat membre del món associatiu de la ciutat i director de l’Escola de Muntanya i Esports de Natura de Cornellà; i José Antonio Gallego, conseller delegat d’Einsmer-Pacto Generacional, empresa tecnològica orientada a la responsabilitat social.

Conferències a la ciutat

A Cornellà es programen conferències de manera permanent al llarg de l’any. Tenen diferents propòsits, que comprenen des de la dinamització de l’economia local i la presentació de referents en el camp de l’emprenedoria, com ara el cicle Cornellà Creació, a la divulgació i el foment de valors fonamentals per a la convivència a la ciutat, com els que s’emmarquen sota el paraigua del Cornellà Valors, una plataforma nascuda del Consell de Ciutat. Un exemple és la xerrada que impartirà la catedràtica de filosofia moral i política de la Universitat Autònoma de Barcelona, Victòria Camps, el proper 6 de març, amb el títol “El civisme, mínim comú ètic”.

A més, també es promouen conferències puntuals amb motiu de fets concrets que tenen lloc a la ciutat. Així, Lídia Falcón parlarà el proper 7 de març de “Los nuevos machismos”, pel Dia Internacional de la Dona, i el 20 de febrer, dins del cicle de la Pau i la No Violència, la seu de la Creu Roja Cornellà acollirà la taula rodona “Els nous reptes de la democràcia i la pau a les ciutats”. Participaran Jean Bosco, president d’Africat, Natalia Pla, membre de la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU, i Joan Barrera, Síndic de Greuges de la ciutat.

Les conferències de “Les veus de Cornellà” seran les següents:

  • “La figura de Nelson Mandela, Corresponsals de Cornellà en el món”, a càrrec de Júlia Badenes i Xavier Aldekoa. El 28 de febrer, a les 19.30 h, a la sala d’actes Vicenç Badenes del Citilab. Es podrà seguir per Streaming, a través de www.citilab.eu, i per Twitter, amb el hashtag #CornellaMadiba.
  • “Aprendre, formar-se i gaudir”, a càrrec de Pura Fornals i Rafael Sánchez Martín. El 29 d’abril, a les 19.30 h, a la sala d’actes del Parc Esportiu Llobregat.
  • “La música com a element sensibilitzador de la societat”, a càrrec de Tony Aguilar i Erwyn Seerutton. El 30 de juny, a les 19.30 h, a l’Orfeó Catalònia.
  • “Cornellà: creació literària i lectura”, a càrrec d’Empar Fernández i Ernesto Rincón. L’1 d’octubre, a les 19.30 h, a la biblioteca Marta Mata.
  • “Vulnerabilitat, cooperació i solidaritat”, a càrrec d’Alicia Lozano i Juan Ruiz. El 2 de desembre, a les 19.30 h, a la sala d’actes del Centre Joan N. García-Nieto.
  • “Innovació i emprenedoria”, a càrrec de Josep Maria Antó i José Antonio Gallego. Febrer de 2015, a l’Auditori de Sant Ildefons.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here