L’Ajuntament de Castelldefels, amb Manuel Reyes del PP com alcalde, haurà de demanar al govern de l’Estat la “retirada immediata” de la reforma de la llei de l’avortament i s’haurà d’afegir al recurs al TC contra la reforma de l’administració local. Ambdues mocions, presentades per ICV-EUiA i aprovades en el ple d’aquest dijous amb els vots a favor de tots els grups excepte el PP, han tornat a demostrar la fragilitat del Govern de la localitat baixllobregatina

L’Ajuntament de Castelldefels, amb Manuel Reyes del PP com alcalde, demanarà al govern de l’Estat la “retirada immediata” de la “restrictiva” reforma de la llei de l’avortament, aprovada per l’executiu de Mariano Rajoy el passat desembre. La moció que ho sol·licitava ha estat aprovada en el ple d’aquest dijous amb els vots a favor de tots els grups excepte el PP, que hi ha votat en contra i s’ha quedat en minoria, evidenciant la crítica situació en la que es troba el Govern de Castelldefels; després que Convèrgencia l’abandonés i deixés sense majoria al PP, que només compta amb el suport de l’AVVIC i d’un regidor d’Unió, pendent d’un expedient d’expulsió.

La moció sobre la reforma de la vigent legislació sobre el dret a l’avortament, presentada per ICV-EUiA i altres grups, demana al Govern de l’Estat la retirada immediata de la Llei Gallardón, així com que l’Ajuntament posi en marxa campanyes extraordinàries d’educació sexual, us del preservatiu i altres mètodes anticonceptius que estiguin destinades a tota la població i amb especial atenció al jovent. En cas que la Llei Gallardón segueixi el seu curs, la moció demana a l’equip de govern de l’Ajuntament una campanya de difusió amb l’objectiu que les dones que tinguin dificultats per poder interrompre el seu embaràs rebin suport jurídic i psicològic, així com suport social.

La regidora d’ICV-EUiA al consistori municipal, Candela López, ha emplaçat a l’alcalde de Castelldefels a “no fer seguidisme d’una reforma de l’avortament que implica el retorn 30 anys enrere en matèria de drets de les dones i el dret a decidir sobre el seu propi cos”.

La segona moció presentada també pel grup ecosocialista demana, en primer lloc, presentar davant el TC un recurs d’inconstitucionalitat davant l’impuls, per part del Govern de Mariano Rajoy, de la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local aprovada el passat mes de desembre del 2013. El text de la moció també demana sol·licitar un dictamen al Consell d’Estat sobre la viabilitat d’aquesta llei des d’un punt de vista local així com donar totes les competències al alcalde per tal de tirar endavant els tràmits necessaris per tal de dur el primer i el segon punt de la moció a terme.

El consistori també ha aprovat la moció per presentar aquest recurs d’inconstitucionalitat davant el TC per la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local (LRSAL). Manuel Reyes i els regidors del PP s’han tornat a quedar en minoria. ICV-EUiA, ha demanat a l’alcalde que “defensi els ajuntaments i el municipalisme com la primera trinxera davant les necessitats socials que avui tenen els ciutadans i ciutadanes”.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here