Segons el darrer Informe trimestral sobre establiments hotelers al Baix Llobregat, realitzat per l’Observatori Comarcal del Baix Llobregat, l’ocupació hotelera del quart trimestre de 2013 del Baix Llobregat va ser del 49,9%. Els establiments que van presentar major percentatge d’ocupació van ser els de 4 i 5 estrelles i els ubicats en la Zona Centre

El principal canal de reserva va ser el directe (53,2% del total de reserves). Les reserves per internet es concentren a la zona Delta i als establiments de tres estrelles.

El segment de l’ocupació principal de la comarca és client individual (el 68,5%). Els establiments de categoria superior i els de la zona Nord són els que van registrar un major volum de grups.

El preu mitjà d’una habitació doble ha estat de 56,6€. La diferència tarifària entre els establiments de 4 i 5 estrelles i d’1 i 2 va ser de 18,5€. La zona Delta ha estat la que ha ofert una tarifa més elevada. Les zones Centre i Nord són les que més descens en les tarifes observen (en més de 7 euros el preu de l’habitació).

El 58% dels clients provenien del mercat domèstic i el principal motiu d’estada eren els negocis (el 56% del total). Ells clients provinents de Catalunya, Madrid i València concentren el 65% dels clients espanyols que s’allotgen a la comarca. El client provinent de l’estranger va venir principalment de França, Alemanya i Regne Unit (representant el 43% del total de clients estrangers).

L’ocupació hotelera observada supera els percentatges d’ocupació prevista pels establiments hotelers del Baix Llobregat.

Evolució

Respecte el trimestre anterior disminueix l’ocupació hotelera. Respecte el mateix trimestre de l’any anterior el percentatge d’ocupació augmenta.

Disminueixen les tarifes de les habitacions respecte el tercer trimestre de 2013, respecte el mateix any anterior les tarifes també disminueixen.

El pes dels clients procedents del mercat domèstic augmenta respecte l’anterior trimestre com també respecte el quart trimestre de 2012.

Respecte el trimestre anterior augmenta el motiu d’estada per negocis, salut i esdeveniments concrets (trobades familiars, d’amics…), respecte el quart trimestre de 2012 augmenta l’estada per esdeveniments concrets (trobades familiars, d’amics…) i es manté el de vacances.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here