El president de la Diputació de Barcelona i alcalde de Martorell, Salvador Esteve, va participar ahir a la tarda a l’acte que van celebrar el Govern, les diputacions de les quatre demarcacions catalanes i les entitats municipalistes (Associació Catalana de Municipis i Federació de Municipis de Catalunya), al Palau de la Generalitat, de rebuig de la Llei de racionalització i sostenibilitat de l’Administració local

En aquest sentit, tots els participants van signar  un document de posicionament contra aquesta llei un cop s’ha conegut el dictamen sobre la inconstitucionalitat de la norma emès el passat divendres pel Consell de Garanties Estatutàries.

El president de la Diputació de Barcelona va afirmar: “El dictamen confirma que es tracta d’una llei inconstitucional i per això ens posem al servei del govern i de tots els ajuntaments per fer el que calgui perquè aquesta llei no tiri endavant”. En aquest sentit, va dir “que ja fa temps que des de la Diputació de Barcelona rebutgem aquesta norma que va en contra de la feina que precisament es realitza des d’aquesta institució”.

Per la seva banda, la vicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega, va explicar que “amb aquest acte demostrem, una vegada més, que govern i món local caminem de la mà” i va afegir que “ara que s’ha demostrat que aquesta llei vulnera l’Estatut d’Autonomia, el govern confirma la interposició del corresponent recurs d’inconstitucionalitat i donarà suport als demés recursos que s’interposin des del món local”.

El dictamen del Consell de Garanties Estatutàries confirma la inconstitucionalitat de diferents preceptes de la llei ja que devalua el principi d’autonomia local i de subsidiarietat així com les competències pròpies de la Generalitat. Aquest dictamen és producte de l’acord del Govern de la Generalitat del darrer 28 de gener pel qual se sol·licitava a aquest organisme consultiu que emetés un dictamen sobre la conformitat amb la Constitució Espanyola i l’Estatut d’Autonomia de Catalunya de diversos preceptes de la Llei 27/2017, de 27 de desembre, de racionalització i sostenibilitat de l’Administració local.

 

Foto: Òscar Ferrer/ Diputació de Barcelona

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here