Un total de 12.995 persones es van veure afectades per expedients de regulació d’ocupacio (ERO) durant el segon semestre de 2013, cosa que va representar un augment molt significatiu i a pesar que en aquest termini de temps es van registrar 72 expedients menys que en el trimestre anterior. Són dades provinents de l’informe semestral de relacions laborals i qualitat en el treball que publica l’Observatori Comarcal del Baix Llobregat (OC-BL)

El 50% dels expedients van ser de suspensió temporal de la relació laboral, el 33,6% de reducció de la jornada i el 16,4% de rescissió del contracte. L’activitat econòmica més afectada per ERO a la comarca, no tant pel nombre d’expedients oberts sinó pel nombre de persones afectades, és la de fabricació de vehicles a motor, que han afectat a 10.656 persones en els 10 expedients de regulació oberts aquest segon semestre de 2013. A la resta d’activitats en les que s’han produït expedients de regulació el nombre de persones afectades no supera les 300.

Pel que fa a les dades de sinistralitat laboral és el col·lectiu masculí el que experimenta durant el segon trimestre un descens important en el nombre de sinistres laborals amb baixa en relació amb el semestre anterior. Pel que fa al conjunt de sinistres laborals a la comarca, s’han produït 7.138 accidents durant aquesta primera part de l’any, gairebé mil menys que el semestre passat. L’índex de sinistralitat, l’indicador que posa en relació el nombre d’accidents amb el nombre de persones ocupades, s’ha reduït en tots els sectors d’activitat econòmica.

Document/s adjunt/s:

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here