L’escola Can Palmer i l’institut Josep Mestres i Busquets (Viladecans) i l’escola Sant Climent (Sant Climent de Llobregat) inicien l’experiència d’aprenentatge-servei en llengua anglesa. El Projecte “Sharing to learn” es desenvolupa amb èxit a d’altres localitats del Baix Llobregat

La directora adjunta als Serveis Territorials al Baix Llobregat, Mercè Parés, va presidir l’acte inaugural del projecte Sharing to learn a l’institut Josep Mestres i Busquets (Viladecans). A l’acte també van assistir la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Sant Climent de Llobregat, Sandra Araqué, i, en representació de l’Ajuntament de Viladecans, Pepi Vázquez, a més de les direccions i del professorat dels centres implicats.

Amb l’objectiu de compartir objectius, inquietuds i expectatives educatives es va facilitar un espai i un moment de trobada entre l’alumnat de secundària i els mestres de les escoles Can Palmer (Viladecans) i Sant Climent (Sant Climent de Llobregat), on estan assignats en qualitat d’assistents lingüístics.

El projecte, nascut al Baix Llobregat cinc anys enrere, ja compta amb gairebé una quarantena de centres i abasta les poblacions d’Esplugues de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Castelldefels, Sant Esteve Sesrovires, Castellví de Rosanes, Collbató, el Bruc, Esparreguera i, ara, Viladecans i Sant Climent de Llobregat.

L’objectiu principal del Sharing to learn és afavorir l’intercanvi entre l’alumnat i la relació entre el professorat de diferents etapes educatives, i donar suport a la millora de l’expressió oral en llengua anglesa, per tal de facilitar a l’alumnat l’accés a entorns plurilingües i pluriculturals mitjançant la metodologia d’aprenentatge-servei.

La satisfacció del professorat i de l’alumnat de les diferents zones es fa palesa a les reunions informatives i de coordinació, i a les sessions de formació del Seminari d’intercanvi Sharing to learn. Des dels Serveis Territorials ja s’ha començat a treballar juntament amb els centres participants en la preparació de l’acte cloenda, que tindrà lloc el 27 de maig de 2014, com a jornada de reconeixement i agraïment a les parts implicades.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here