El fundador del moviment ecologista i gastronòmic, Carlo Petrini, va defensar que el menjar “no pot ser només una mercaderia”. Un total de 46 establiments catalans, dels quals 3 del Baix Llobregat, han rebut enguany aquest distintiu: El Divan de los Sentidos de Cornellà, el restaurant Casa Nostra de Corbera, i el restaurant Ona Nuit del Prat

Aquesta placa l’atorga el moviment ecologista i gastronòmic Slow Food, que des dels anys 80 treballa per donar valor als productes de proximitat i de temporada, anomenats de quilòmetre zero (Km 0).

El fundador i president de Slow Food Internacional, Carlo Petrini, va lliurar les plaques ‘Km 0’ a 46 restaurants catalans que s’han distingit per incorporar aquesta filosofia gastronòmica i ecologista als seus establiments.

Durant l’acte de lliurament, Petrini va reclamar que el menjar “no pot ser només una mercaderia” i va recordar que el moviment Slow Food treballa per “donar valor” a l’alimentació i a la producció agrícola local.

El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, va participar en l’acte de lliurament i va celebrar que el distintiu ‘Km 0’ “no és nomes un segell qualitat”, sinó també un “compromís amb la sostenibilitat i amb la proximitat”.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here