La música del mestre Roma va marcar el ritme de la primera representació de La Passió, en què més de 1300 persones van seure ahir a la platea, per gaudir d’un dels espectacles més emblemàtics de la tradició teatral de Catalunya, condecorat amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat, l’any 2002

El públic de diumenge va mostrar el seu caliu i estima a aquesta llarga tradició, que molts olesans i olesanes s’han fet seva des de l’any 1538, i ho va fer amb llargs aplaudiments al finalitzar la primera de les nou representacions de la temporada.

500 actors i actrius van pujar aquest diumenge sobre l’escenari per interpretar una de les representacions teatrals més importants del país.

Amb nervis, i un petit retard a causa d’una avaria en el subministrament elèctric, que també va afectar al veïnat del municipi, es va obrir el teló de La Passió, i enguany ho va fer amb tres grans novetats: la incorporació dels subtítols en castellà i anglès, la renovació del pròleg, i l’actualització del vestuari.

Actualment, prop de 7.000 persones visiten cada any la Passió d’Olesa, una xifra que dista molt de les 15.000 que s’havien arribat a captar. Per aquest motiu, aquest any, com a novetat, la Passió ha incorporat subtítols en castellà i anglès amb l’objectiu de guanyar nous públics i obrir-se al món.

La incorporació dels subtítols en castellà i anglès serà efectiva a partir del 23 de març. És aquest un avenç important que permetrà, al llarg de la temporada, obrir les portes a nous públics que vulguin conèixer La Passió.

Pel que fa al nou pròleg, els primers espectadors de la temporada ja van poder veure com la projecció d’imatges interactua amb els actors i actrius, iniciant així la tendència a incloure el vídeo mapping. Els canvis en la il·luminació, basats en donar més realisme i relleu a l’escenografia, també ajuden a mantenir la sorpresa de l’espectador en cada escena.

I, finalment, aquesta temporada també s’han renovat i unificat l’estil del vestuari de La Passió. S’han creat nous patrons, i s’han actualitzat les instal·lacions on els actors i actrius recullen la roba amb què es caracteritzen per l’espectacle. Aquesta renovació ha significat que l’equip de costura hagi hagut d’actualitzar els més de 500 vestits que s’utilitzen en cada representació.

La Passió d’Olesa de Montserrat, que es representa al poble des de l’any 1538, va ser condecorada amb la Creu de Sant Jordi l’any 2002. Les properes representacions es duran a terme els dies 16, 23 i 29 de març; 6, 12, 18 i 27 d’abril; i 1 de maig. Més informació: www.lapassio.cat

La seva presidenta, Montse Font, ha explicat que la Passió d’Olesa “és un espectacle en majúscules, que uneix tot un poble”.

Font: Departament de comunicació de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here