El 2013, l’ocupació hotelera i apartaments del Baix Llobregat va ser del 57,3%, molt similar a l’any 2012 (tan sols un 1,7% per sota), i si s’observa l’ocupació mensual, en sis dels dotze mesos del 2013 l’ocupació va superar l’observada l’any anterior. Els mesos de juny i setembre, no obstant, van registrar una ocupació hotelera i d’apartaments superior a la dels darrers 4 anys

Continuen disminuint les tarifes als establiments hotelers de la comarca, en canvi, augmenta en els apartaments. La mitjana de nits d’estada dels clients dels hotels i apartaments de la comarca és de 2 nits al Baix Llobregat.

La procedència del client dels establiments hotelers és del mercat nacional (52% del total de la seva ocupació). En els apartaments, en canvi, és estranger (60% del total de la seva ocupació). Respecte el 2012 cal destacar l’increment del client català (un 37% del total de l’ocupació espanyola) i francès (un 18,3% del total de l’ocupació estrangera) en els hotels del Baix Llobregat. En els apartaments destaca l’increment del client català (un 48% del total de l’ocupació espanyola), francès (16% del total de l’ocupació estrangera) i rus (un 14% del total de l’ocupació estrangera).

El principal canal de reserva va ser el directe (48,5% del total de reserves dels hotels i 44,6% del total de reserves dels apartaments) i els clients individuals el principal segment d’ocupació als hotels (68% del total) i apartaments (89% del total).

Per a més informació respecte l’ocupació als hotels i apartaments de la comarca podeu consultar a continuació la nota anual d’ocupació hotelera i apartaments del 2013, i la pàgina web de l’Observatori.

Document/s adjunt/s:

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here