Els republicans consideren que moltes de les opinions i actituds expressades per el regidor popular durant els plens municipals, resulten del tot inadmissibles en un càrrec públic i responsabilitzen a l’Alcalde molinenc, màxim responsable del Ple, de no posar fre a un comportament cada cop més vergonyós

D’ençà que l’actual alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals (CiU), va decidir delegar en l’únic regidor del PP la seva representació a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Esquerra per Molins de Rei ha demanat  insistentment la revocació del decret del seu nomenament, principalment mitjançant diferents preguntes i precs formulats al govern municipal, sense haver-ne obtingut cap mena de resposta, segons expliquen fonts del propi partit.

ERC, més enllà de les diferències ideològiques, sovint s’ha mostrat crítica, tant en el to emprat com en el contingut de moltes de les opinions expressades pel regidor del PP en els plens municipals, ja que en molts casos es tracta, segons els republicans, “d’asseveracions de caire feixista, racista o xenòfob”. En un comunicat d’ERC, asseguren però, que “en el ple del passat mes de febrer, el regidor del PP va ultrapassar amb escreix els límits del que és tolerable”.

En el punt d’adhesió al Manifest del dia 8 de març, Dia de la Dona, per exemple, el regidor popular va arribar a afirmar literalment que “si al règim anterior el dictador hagués introduït l’avortament, probablement molts dels regidors presents no estarien allà” o que “veia a moltes dones amb tres o quatre fills defensant el dret a l’avortament” i es preguntava, així, “per què no havien avortat, podent-ho fer”.

En una altra de les seves intervencions, la que feia referència a una moció en defensa del model educatiu i la llengua, el regidor va arribar a assegurar que hi havia escoles on al pati (i com a càstig) es marcava amb gomets als alumnes que no s’expressaven en català.

ERC considera que asseveracions d’aquest tipus són inadmissibles en un ple municipal, sobretot si són efectuades per un càrrec públic electe que, a més, representa a l’Ajuntament de Molins de Rei en un organisme supramunicipal, i critiquen que l’Alcalde, essent coneixedor d’aquest comportament, no actui de forma immediata.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here