El Prat, Sant Boi, Sant Joan Despí i Viladecans treballaran de manera coordinada per promocionar l’empresa cooperativa en l’àmbit local. L’objectiu del programa és treballar coordinadament amb altres ajuntaments per promoure l’empresa cooperativa a cada municipi

El programa Municipi Cooperatiu és impulsat la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, l’organització empresarial que agrupa i representa les cooperatives catalanes. Aquesta adhesió permetrà que aquests ajuntaments baixllobregatins, pugui desenvolupar accions encaminades a fomentar el model d’empresa cooperativa i a contribuir al creixement i la consolidació de les que ja hi ha a la ciutat.

Quatre municipis del Baix Llobregat -Sant Joan Despí, Sant Boi, El Prat del Llobregat i Viladecans- treballaran coordinadament per promocionar l’empresa cooperativa en l’àmbit local, compartint recursos i serveis per arribar a més cooperatives i més persones emprenedores. Actualment s’està definint el pla d’acció conjunt i properament està previst que comencin les actuacions: sessions de sensibilització a l’empresa cooperativa, itineraris formatius, acompanyament en l’elaboració de plans d’empresa o els Cafès de la Federació entre d’altres.

Municipi Cooperatiu és un programa de difusió i sensibilització del cooperativisme de treball iniciat a principis de 2013 per la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya amb l’objectiu de promoure la implicació de les administracions locals, entitats i agents econòmics i socials en la sensibilització de l’economia cooperativa al territori.

En l’actualitat, per exemple, a Sant Joan Despí funcionen cinc cooperatives que es dediquen a activitats tan diverses com de reformes i construcció, el lleure d’infants i joves, una papereria o serveis de vídeo digital. Les cooperatives són empreses sostenibles, que promouen l’ocupació estable i de qualitat, la responsabilitat social, l’arrelament al territori i la màxima implicació en el desenvolupament econòmic i social de totes les persones, incloent també els col.lectius més desafavorits.

Els nous municipis cooperatius del Baix Llobregat s’afegeixen als que ja s’hi van sumar el 2013, com són Sitges,  Granollers, de Sant Cugat, Girona, Vilafranca i Sabadell.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here