[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l passat 18 de desembre es va constituir la Taula pel Dret a Decidir del Baix Llobregat, presidida per Frederic Prieto, primer alcalde democràtic de Cornellà.

Des del seu inici va comptar amb l’adhesió de 10 partits (entre ells ERC), cinc sindicats i diverses entitats: l’ANC, el Centre d’Estudis Comarcals, la Federació d’Associacions de Veïns, Omnium, Súmate i Unió de Pagesos, entre elles.

Els objectius de la Taula són impulsar la necessitat de poder votar lliure i democràticament, arribant a entitats, partits, sindicats, organitzacions empresarials i ajuntaments; aconseguint el màxim suport de la societat civil. A la constitució de la Taula, es va signar un manifest on s’interpel·la al Govern Espanyol a permetre la consulta sobiranista i es dóna suport al Manifest del Pacte Nacional pel Dret a Decidir que el Parlament de Catalunya va aprovar el passat 27 de setembre de 2013.

A hores d’ara ja hi ha centenars d’entitats adherides, entre partits, sindicats i entitats. S’han presentat mocions a diversos ajuntaments comptant amb una vintena d’adhesions fins ara, i la xifra continua en augment.

El Consell Comarcal del Baix Llobregat, tot i que la majoria de poblacions que l’integren estan adherides, no s’ha adherit a la Taula, degut al vot contrari del PSC.

Esquerra continuarà impulsant la tasca de la Taula i fomentant la màxima participació a la mateixa de la societat civil, en una comarca com aquesta no ens podem mantenir al marge, hem de poder decidir el nostre futur, tenim dret a votar, votar és democràcia!

Raquel Albiol, Secretària d’Entorn d’Esquerra Republicana – Baix Llobregat

Font: http://locals.esquerra.cat/

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here