Del 15 de març i fins al 15 d’octubre resta prohibit d’encendre foc en zones forestals, tal i com dictamina el  Departament d’Agricultura de la Generalitat

Així, queda prohibit encendre foc per qualsevol tipus d’activitat, sigui quina sigui la seva finalitat. en els terrenys forestals siguin o no poblats d’espècies arbòries i a la franja de 500 metres que els envolta.

En aquest àmbit es prohibeix llençar objectes encesos, abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser causa d’ininici d’un foc.

Tampoc es poden llençar cap tipus d’artefacte que contingui foc, ja sigui coets o focs d’artifici. La prohibició també es fa extensiva a la utilització de bufadors o similiars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals.

D’altra banda, com es produeix en el període de temporada alta, les persones que necessitin fer foc han de presentar la corresponent sol•licitud  al SIAC. Aquest imprès està disponible normalment als webs municipals dels diversos consistoris baixllobregatins.

Un cop presentat, des dels ajuntaments s’envia el document al Departament d’Interior de la Generalitat per a la seva corresponent autorització o denegació. En cas d’autorització, l’horari permès per fer foc és de les 6:00 del matí a les 12:00 del migdia.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here