El vicepresident de la patronal al Baix Llobregat i l’Hospitalet fa una crida a empresaris, autònoms i comerciants a “no quedar-se a casa o a la feina” i mobilitzar-se al #diguemprou

Sant Feliu de Llobregat (ACN).- Pimec ja compta amb un miler d’empresaris, autònoms i associacions de tot Catalunya adscrits a l’acte reivindicatiu ‘Diguem prou’ que ha convocat pel 19 de març.

L’acte tindrà lloc a partir de les sis tarda al Palau de Congressos de Barcelona i ha de servir, segons fonts de la patronal, per consensuar un manifest amb propostes pròpies per la sortida de la crisi que faran arribar als governs espanyol i català.

La patronal continua fent crides a la mobilització, també a empresaris i autònoms que no són socis de Pimec, perquè “ningú es quedi a casa o a la feina i s’afegeixi a dir prou”, afirma el vicepresident de la patronal al Baix Llobregat i l’Hospitalet, Miquel Camps.

El comunicat #diguemprou de Pimec

Ara ja fa més de set anys que estem en crisi. Una crisi que ha afectat, i continua afectant greument el nostre teixit productiu. En especial i de forma més intensa a les pimes i als autònoms, que han estat sempre la base de la nostra economia.

El 2007 Catalunya tenia 535.000 pimes que ocupaven més de dos milions de persones. Avui dia en queden 470.000 que ocupen al voltant de 1.650.000 treballadors. Per tant, pel llarg i tortuós camí de la crisi hem perdut 65.000 empreses i més de 350.000 llocs de treball.

La crisi ha impactat també sobre l’estructura econòmica catalana, agreujant el fenomen de la desindustrialització, perceptible ja des de finals dels noranta. L’aportació de la indústria al valor afegit català ha assolit un mínim del 17%. Tot plegat és un preu massa alt per al nostre país.

L’any en què començà la crisi, les pimes generaven el 64% del valor afegit dels sectors de mercat. A dia d’avui, aquest paràmetre se situa lleugerament per sobre del 55%. La pèrdua de pes enfront la gran empresa és evident i també enfront el sector públic i els sectors de no mercat. Així, podem afirmar que el segment de l’economia que més ha patit i està patint la crisi és sens dubte el de les pimes i els autònoms.

Curiosament però, tant polítics com analistes semblen coincidir en què la sortida de la crisi vindrà de la mà de les pimes i les noves empreses, que permetran regenerar el teixit productiu del país. Tots se n’omplen la boca amb aquest discurs. No obstant, les paraules van per un cantó i els fets van per un altre. Es fan promeses de suport que gairebé mai arriben a bon port i justament les darreres mesures van en direcció oposada.

Avui, però, aquesta majoria empresarial alça la seva veu per exposar els nombrosos greuges que pateix (els augments en els costos de la Seguretat Social, les polítiques erràtiques i els augments dels preus de l’energia, la creixent pressió fiscal, la manca de crèdit i el seu elevat cost, les contínues i reiterades inspeccions de tot tipus, les traves administratives, etc) i reclamar canvis profunds i immediats. No podem permetre que ser empresari hagi esdevingut una raresa o un miracle al nostre país, que Catalunya hagi deixat de ser una terra d’oportunitats i que els nostres joves triïn abans el camí de l’emigració que crear aquí la seva empresa. El futur del país i de la societat estan en perill i ha arribat el moment en què les pimes i els autònoms #diguemprou

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here