L’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) volen donar un nou impuls a la campanya ‘Signa un vot per la independència‘ els propers dies 22 i 23 de març arreu de Catalunya. Al Baix Llobregat, dilluns per la tarda es va llegir un manifest per tal de motivar la participació de la ciutadania de la comarca

L’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) intensifiquen la campanya ‘Signa un vot per la independència‘ del 22 i 23 de març arreu del territori.

Dilluns a la tarda, es va llegir un manifest conjunt a Torrelles de Llobregat, en el marc de Catalunya en Miniatura; que convida la ciutadania baixllobregatina a participar-hi.

L’alcalde de Sant Climent de Llobregat, Isidre Sierra, l’alcalde de Torrelles de Llobregat, Ferran Puig, i el tinent d’alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Jordi Soto, a més dels tres representants de l’ANC Jordi Vilarasau, Francesc Sánchez i Montse Rosell, van participar a l’acte.

Per a l’alcalde climentó, Isidre Sierra, “malgrat els obstacles que està afegint al procés sobiranista el govern espanyol, els ajuntaments continuarem donant suport a les iniciatives que portin a terme entitats com l’AMI i l’ANC”.

L’acord suposarà que la campanya, -basada en la recollida d’instàncies per demanar al Parlament la convocatòria d’una consulta sobre la independència i, en cas que aquesta no sigui possible, que declari la independència de Catalunya- compti amb el suport logístic dels municipis de l’AMI, permetent arribar a més punts dels territori i amb més força. A més, es promourà l’aprovació de mocions de suport a la iniciativa als plens dels ajuntaments i es cercaran punts de recollida fixes. L’acord institucionalitza també la iniciativa i referma el municipalisme com a actor destacat de l’actual procés polític que viu el país.

En el marc de la campanya, el proper dissabte 22 de març de 2014, a les 12.30h, a l’Ateneu Torrellenc, tindrà lloc l’acte de presentació de la Taula pel Dret a Decidir del Baix Llobregat, organitzada per l’Assemblea  Territorial de Torrelles de l’ANC, que comptarà amb la intervenció de l’expresident del Parlament de Catalunya i redactor del Manifest pel Dret a Decidir, Joan Rigol, i també de l’alcalde de Torrelles de Llobregat, Ferran Puig.

Durant la jornada, que es troba emmarcada en l’esmentada campanya de recollida de signatures a favor del dret a Decidir del 22 i 23 de març, les més de quaranta entitats i associacions de Torrelles s’adheriran en un acte públic a la Taula del Baix Llobregat.

La Taula pel Dret a Decidir del Baix Llobregat té l’objectiu de reunir representants sindicals, entitats civils i alcaldes per reclamar units el dret a votar de la comarca.

Les adhesions rebudes per part de les entitats locals de totes les poblacions del Baix Llobregat no han parat de créixer, i els organitzadors esperen reunir-ne unes 400. De moment, s’hi han sumat 23 partits i associacions polítiques, pràcticament tots els sindicats i 21 ajuntaments de la trentena que conformen la comarca.

Respecte la propera recollida intensiva, l’acord entre l’ANC i l’AMI permetrà, a més de superar els 1.000 punts de recollida, arribar al 98’5% de la població del país. En concret, a 818 dels 969 municipis catalans hi ha la presència d’alguna de les dues entitats. En aquest sentit, gràcies a l’acord, ambdues entitats preveuen arribar a 300 municipis més respecte la passada recollida intensiva, amb la previsió que se superin els 3.500 apoderats.

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here