Durant sis dies, es projectaran dotze pel·lícules i dos curtmetratges, de nou països, amb la presència de cinc persones convidades i la col·laboració de diverses institucions, entitats, mitjans de comunicació i distribuïdores de cinema

Es presenta la primera edició de la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Sant Feliu de Llobregat, organitzada per l’Associació CineBaix, que inicia una nova aventura cinematográfica, en la que es projectaran pel·lícules de països d’Americà del Sud, Centreamèrica i el Carib i hi participaran persones convidades dels diferents àmbits relacionats amb el cinema llatinoamericà.

La no-existència d’aquest tipus d’esdeveniments culturals a la nostra comarca, a la mateixa ciutat de Barcelona i a la seva àrea metropolitana, és segons fonts de Cinebaix, la raó que fa necessària aquesta proposta.

En aquesta nova experiencia, l’Associació CineBaix amplia l’àmbit cultural i geogràfic des les pel·lícules, després d’haver anat consolidant la Mostra de Cinema Àrab, ja en la seva VII edició, amb l’objectiu de ser fidels a un dels principis fundacionals de CineBaix, que és promocionar, i protegir, la diversitat cultural i lingüística, i en el nostre cas concret, a través de les produccions audiovisuals.

La Mostra de Cinema Llatinoamericà vol ser una nova contribució a la difusió i a la promoció del cinema, en aquest cas d’Americà del Sud, Centreamèrica i el Carib, al Baix Llobregat.

Neix com un espai per descobrir autors, temàtiques i països encara força desconeguts entre nosaltres però imprescindibles en la història del cinema d’aquests països i d’aquestes cultures.

L’Associació Cinebaix

L’Associació CineBaix va sorgir de la lluita de la ciutat de Sant Feliu de Llobregat per recuperar els  antics cinemes Guinart. Des de fa més de vuit anys un equip de voluntaris fan funcionar CineBaix, que ha esdevingut un referent de cultura popular i participació social i d’expressió de la diversitat cultural. 

Forma part de la xarxa Europa Cinemas, i és un cinema de referència del cinema europeu i àrab, i ara també vol ser-ho de cinema llatinoamericà.

Avui, es presenta la Mostra de Cinema Llatinoamericà, amb la projecció del documental NOSTALGIA DE LA LUZ

Avui 20 de març a les 19:45 hores, es presentarà la Mostra i es projectarà el documental del gran director xilè Patrició Guzmán de manera gratuïta.

Nostalgia de la Luz és un film sobre la distància entre el cel i la terra, entre la llum del cosmos i els éssers humans i les misterioses anades i tornades que es creen entre ells. A Xile, a tres mil metres d’altura, els astrònoms vinguts de tot el món es reuneixen al desert d’Atacama per observar els estels. Aquí, la transparència del cel permet veure fins als confins de l’univers. A baix, la sequedat del sòl preserva les restes humanes intactes per sempre: mòmies, exploradors, miners, indígenes i ossades dels presoners polítics de la dictadura. Mentre els astrònoms busquen la vida extraterrestre, un grup de dones remou les pedres: cerquen els seus familiars.

El director del documental, Patricio Guzmán, neix el 1941 a Santiago de Xile. Estudia a l’Escola Oficial de Cinematografia de Madrid i consagra la seva carrera al cinema documental. Les seves obres són regularment seleccionades i premiades en els festivals internacionals. El 1973 filma La Batalla de Xile, un documental de 5 hores sobre el final del govern d’Allende. La revista CINEASTE el nomina com “un dels 10 millors films polítics del món”. Després del cop d’estat, Guzmán és amenaçat d’afusellament i roman incomunicat dues setmanes a l’estadi nacional. Abandona el país el novembre de 1973. Viu a Cuba, Espanya i França, on realitza En nombre de Dios (Grand-prix Festival dei Popoli, 1987), La Cruz del Sud (Grand-prix Festival Vue Sud li Docs, Marsella 1992), La Memòria Obstinada (Grand-prix Festival de Tel Aviv 1999), El Caso Pinochet (Setmana de la Crítica, Canes 2002) i Salvador Allende (Selecció Oficial, Canes 2004). El 2005 realitza Mi Julio Verne. Com a formador fa classes de cinema documental a Europa i Llatinoamèrica. És fundador i director del Festival Documental de Santiago (FIDOCS). El 2010 dirigeix Nostalgia de la luz, guanyador fa dos anys del Premi al Millor Documental per l’Acadèmia de Cinema Europeu i més de 25 premis i distincions internacionals.

Seguint aquest enllaç podreu accedir a la programació de la Mostra

INFORMACIÓ ADICIONAL

PREUS
Preu de cada sessió: 4 euros
Abonament per a totes les sessions de la Mostra: 25 euros
Entrada gratuïta per als socis i sòcies de CineBaix
Dijous dies 20 i 27 de març: entrada gratuïta

VENDA ANTICIPADA D’ABONAMENTS
A la taquilla de CineBaix, de divendres a dilluns, de 18 a 22 hores, a partir del 14 de març
C. Joan Batllori, 21 – 08980 Sant Feliu de Llobregat
Tel. 93 666 18 59 – cinebaix@cinebaix.com

CINEBAIX
Joan Batllori, 21 – 08980 Sant Feliu de Llobregat
Tel. 93 666 18 59 – cinebaix@cinebaix.com

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here