Aula Dial és un projecte educatiu impulsat per la Regidoria d’Educació, Ràdio Sant Vicenç i el Servei Educatiu Baix Llobregat-6. L’estiu passat va guanyar el Premi de Comunicació Local de la Diputació de Barcelona al millor programa de ràdio, el guardó més important de Catalunya en l’àmbit de la comunicació local. El projecte educatiu ha sumat enguany més alumnes que mai, uns 220, de set escoles de Sant Vicenç dels Horts

El programa Aula Dial va començar a emetre aquest dimarts, 18 de març, els informatius en directe d’aquest curs escolar. Per cinquè any consecutiu, aquest programa educatiu converteix els alumnes vicentins en periodistes.

Hi participen més escoles que mai: set en total, amb l’Escola Joan Juncadella, que s’hi ha sumat per primer cop. La resta de centres participants són Iris, Sant Josep, Sant Jordi, Mare de Déu del Rocio, La Vinyala i La Guàrdia. Els encarregats d’inaugurar la temporada han estat els alumnes de 5è A de l’Escola Sant Josep. La majoria d’alumnes són de cinquè, tot i que també n’hi ha de sisè i d’educació especial.

Durant aproximadament un mes, han treballat a classe com si fossin la redacció d’una emissora de ràdio: ells mateixos han seleccionat les notícies i les han redactat. En aquest procés han comptat amb el suport dels periodistes de Ràdio Sant Vicenç, que han visitat totes les escoles.

El resultat final es pot sentir a l’emissora municipal a partir de les 10 h fins el 3 d’abril, quan els alumnes emeten en directe l’informatiu que han preparat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here