Una conferència de l’investigador cinematogràfic Salvador Juan, enceta aquesta tarda el programa d’actes

Esplugues obre aquesta tarda el programa d’actes de commemoració del 50è aniversari del naixement d’Esplugas City, el poblat de l’oest que durant aproximadament una dècada (1964-1972) va servir de plató cinematogràfic a les produccions dels estudis catalans Balcázar, especialitzats en l’spaghetti western. L’investigador cinematogràfic Salvador Juan, coautor del llibre Más allá de Esplugas City, serà l’encarregat d’inaugurar la celebració amb una conferència a la Masoveria de Can Tinturé, a les 19 hores.

Aquest acte donarà el tret de sortida oficial a una commemoració que, a més, està fent-se sentir de manera transversal en moltes altres cites anuals del calendari festiu, cultural i educatiu de la ciutat: en la celebració del Carnestoltes, indis i vaquers van ser protagonistes de la rua pels carrers d’Esplugues; el Consell d’Infants està treballant aquest curs en el disseny d’una activitat relacionada amb l’efemèride; i els conta contes infantils a la Biblioteca Pare Miquel s’inspiraran, entre l’abril i el novembre, en les pel·lícules de cowboys.

El pròxim mes de maig començarà a rodar pels centres educatius, la Biblioteca, el Casal de Cultura Robert Brillas i altres dependències municipals l’exposició itinerant Esplugas City. La mostra, que difondrà entre la ciutadania la història d’aquesta Esplugues de cine de les dècades de 1960 i 1970, servirà de preludi de la gran festa que, el dissabte 28 de juny, se celebrarà al parc del Torrents, amb activitats infantils, tallers, jocs i un sopar popular que acabarà amb un concert i un ball country.

A l’estiu, la commemoració dels 50 anys d’Esplugas City arribarà també als casals Espluestiu i s’ha programat el cicle de cinema Esplugues western films, en què es projectaran alguns dels títols produïts a la ciutat, com ara Pistoleros de Arizona (que va inaugurar els estudis espluguencs el 1964), Una pistola para Ringo i ¡Viva Rancho!

La Festa Major, al setembre, serà el següent escenari dels actes commemoratius, amb un mercat medieval reconvertit per a l’ocasió en un poblat de l’oest americà i diferents activitats a l’espai Esplugas City.

El programa clourà al novembre amb un gran acte final.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here