El text, subscrit per ICV-EUiA, PSC, CDC i ERC ve motivat, entre d’altres, per la presència d’un regidor trànsfuga a l’equip de Govern

L’Ajuntament de Castelldefels, governat per l’alcalde del PP, Manuel Reyes, aprovarà aquest pròxim dijous, dia 27 de març, un Manifest per la Dignitat Política subscrit per ICV-EUiA, PSC, CDC i ERC amb motiu de l’actitud del Govern del PP al consistori municipal. De fet, després de la signatura del manifest el passat 19 de març, l’Alcalde de Castelldefels, Manuel Reyes, ja ha destituït el regidor trànsfuga, Santiago Barona, com a segon tinent d’alcalde i com a membre de la Junta de Govern Local. Amb tot, encara manté les seves responsabilitats de Regidor d’Educació, Igualtat, Promoció Econòmica i Foment de l’Ocupació i Polítiques d’Estalvi i Sostenibilitat. El manifest demana expulsar els trànsfugues de l’equip de govern per tractar-se d’un frau electoral en l’actual sistema polític.

El text, en la seva part inicial, exposa el trencament del pacte de Govern entre CDC i el PP a l’Ajuntament i la decisió de Santiago Barona, de CDC, de quedar-se a dins del Govern municipal com a trànsfuga, sense escoltar el mandat de la seva assembla. L’exposició de motius critica la decisió inicial de l’alcalde de premiar l’actitud de Barona amb la segona tinença d’alcaldia i els 19 canvis de cartipàs que ha tingut el consistori de Castelldefels en els quasi tres anys de mandat que ja s’han complert, fent palesa la falta de governabilitat del PP al Ajuntament.

Per aquest motiu, per la “manca de lideratge” de l’alcalde Reyes que ha hagut de prorrogar el pressupost pel 2014 i davant la seva incapacitat per solucionar els problemes de la ciutat, mantenint-se al poder a qualsevol preu, ICV-EUiA ha impulsat aquest manifest que demana comprometre’s en cinc qüestions.

El primer lloc “no permetre la presència de trànsfugues a l’equip de govern” ja que és “un frau electoral en l’actual sistema polític” i “només persegueix un benefici personal allunyat de la política”. En segon lloc, “denunciar la utilització de la mentida com a eina de manipulació de la realitat que només contribueix a allunyar la ciutadania de la política”. En tercer lloc signar un compromís per la “transparència i la pluralitat en els mitjans de comunicació públics municipals”.

En quart lloc es demana l’aprovació d’un “nou Pla d’Actuació Municipal (PAM) que tingui el suport de la majoria del ple” amb la finalitat que Castelldefels pugui comptar amb un projecte de ciutat que doni respostes a les necessitats de la ciutadania. I el darrer dels compromisos rau en fer que “es portin a terme els programes electorals votats i a donar i exigir explicacions oportunes si hi ha una impossibilitat raonada per no desenvolupar els compromisos adquirits a les campanyes electorals”.

El manifest, motivat per accions dutes a terme pel consistori governat pel PP i encapçalat pel seu alcalde, Manuel Reyes, va ser signat el passat 19 de març per els grups de l’oposició a l’Ajuntament,  sumant-s’hi entitats i moviments de la ciutat i obert a la ciutadania que vulgui donar-li suport, essent discutit i votat, en format de moció, en el ple del pròxim dijous.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here