Unes 200 persones del món casteller es van reunir a la localitat baixllobregatina d’Esplugues, amb els Cargolins com a amfitrions. La polèmica de la jornada va esclatar quant l’Assemblea va determinar que la colla Carallots de Sant Vicenç dels Horts, no formaria part de la Coordinadora, a causa de que el seu nom no encaixa amb el protocol d’admissió de noves colles, que la mateixa Coordinadora va aprovar a la seva anterior assemblea anual

Una seixantenta de colles d’arreu de Catalunya, van assistir a aquesta Assemblea, que es va celebrar dissabte a l’Espai Baronda d’Esplugues.

Entre les decisions aprovades, cal destacar la voluntat de convertir el fet casteller en un element d’interès turístic, mitjançant el llençament d’una marca oficial “Castells”.

Menys de consens va ser la votació proposada per la colla Minyons de l’Arboç, padrina dels Castellers de Sant Vicenç, que proposava que s’acceptés a la colla dins la Coordinadora amb el seu nom actual, malgrat el protocol d’admissió de noves colles aprovat l’any passat en assemblea, ho impediria.

La votació es va resoldre contra la proposta per tan sols 50 vots, fet que va indignar especialment als seguidors dels Carallots, que van mostrar el seu desacord amb la decisió sobretot via Twitter, on el hashtag #totssomcarallots va tenir molt ressò amb comentaris de suport a la colla, com aquests:

twittercarallots

 

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here