L’Ajuntament baixllobregatí ha posat en marxa el Banc del Temps, un espai d’ajuda mútua i d’intercanvi de serveis entre el veïnat de la ciutat. Aquesta iniciativa comptarà amb el suport actiu d’entitats veïnals, els membres de les quals s’encarregaran de la seva coordinació i gestió. El Banc del Temps promou l’intercanvi d’habilitats, coneixements i serveis entre les persones amb el temps (en concret, la fracció hora) i no els diners com a moneda de canvi

Les persones majors de 16 anys que s’hi adhereixin disposaran d’un talonari amb hores que podran utilitzar en funció de les necessitats d’altres i del seu temps per ajudar-lo. Els intercanvis no han de ser recíprocs, ja que el que es crea és una borsa d’ofertes i demandes en què les persones usuàries gestionen entre elles què i quan els hi va bé. El temps de tothom es valora igual, amb independència del tipus de tasca que s’intercanviï.

Divendres, en el marc de l’Espai de Trobada de les associacions de veïns del municipi, es van entregar els diplomes als 21 veïns i veïnes que han seguit una formació per coordinar el servei, a càrrec de l’entitat Salut i Familia, amb la qual l’Ajuntament va signar un conveni per aprofitar la seva àmplia experiència en aquest camp a fi d’impulsar la iniciativa.

L’alcalde Carles Ruiz va destacar en l’acte que la iniciativa “contribueix a millorar la cohesió a la ciutat”. Així, va apuntar que “pel carrer, moltes persones de Viladecans m’han dit que volen ajudar als altres amb allò que saben fer, ja sigui a persones que ho estan passant malament per la crisi o altres persones que, per alguna causa, tenen mancances” i, per això, “el Banc del Temps ens donarà a tots i totes l’oportunitat de convertir aquesta voluntat en fets”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here