Els ajuntaments baixllobregatins d’Esplugues, Martorell, el Prat i Viladecans, van rebre ahir diverses bicicletes elèctriques, en el marc del programa iniciat l’any 2008 per la Diputació de Barcelona per promoure l’ús de la bicicleta per part de la policia local

L’acte de lliurament va tenir lloc al  Recinte de l’Escola Industrial de Barcelona, a càrrec de la diputada adjunta de Medi Ambient, Mercè Rius, amb l’assistència dels diferents ajuntaments beneficiaris.

En la presentació, Mercè Rius va assenyalar la importància d’aquest acte, ja que s’emmarca en les accions que realitzen els municipis per a la reducció d’emissions de CO2 i que forma part dels objectius de la iniciativa europea del Pacte d’Alcaldes per l’energia. En aquest sentit, la diputada va voler remarcar l’acte com un exemple de l’Administració en la introducció i promoció dels vehicles elèctrics.

Els beneficiaris de bicicletes elèctriques van ser els serveis tècnics del Consell Comarcal del Maresme i els ajuntaments d’Alella, Calella, Palafolls, Premià de Mar, Vilassar de Dalt, Esplugues de Llobregat, Martorell, el Prat de Llobregat i Viladecans. Així mateix, es van lliurar dues bicicletes per la policia local de Mataró i una altra pel servei interbibliotecari de Torelló.

Aquest lliurament forma part del programa impulsat l’any 2008 per la Diputació de Barcelona per impulsar l’ús de la bicicleta per part de la policia local. L’any 2009 el programa es va estendre a altres serveis municipals i actualment la cessió de bicicletes va dirigida tant als cossos de les policies urbanes com als altres serveis tècnics dels municipis de la demarcació.

Complementant aquest acte de lliurament, es va realitzar una sessió tècnica explicativa de manteniment bàsic de la bicicleta elèctrica per als nous usuaris, així com una taula rodona sobre actuacions locals d’impuls de la bicicleta, en la qual van participar diferents tècnics i representants d’entitats i empreses del sector ciclista.

 

Foto titular: La diputada adjunta de Medi ambient, Mercè Rius, lliura una de les bicicletes a la Biblioteca de Torelló. Font: Diputació de Barcelona

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here