Durant aquesta Setmana Santa iniciem una subsecció dedicada als viatges, amb l’esperit de nodrir-la sempre en períodes vacacionals. Propostes de viatge a llocs coneguts però fora de les rutes habituals del turisme, o el que és el mateix, llocs per descobrir. La nostra primera proposta, Pescara a la costa d’Itàlia

Informació bàsica

Superfície 33,6 km2. La ciutat se situa a la costa Adriàtica, a la zona central d’Itàlia, i és la capital de la província del mateix nom. Està situada a la regió dels Abruços.

Població

Uns 120.000 habitants.

Clima

Pescara gaudeix, en general, d’un clima agradable durant tot l’any. Les mitjanes durant el mes de desembre, gener i febrer se situen en els set graus, amb màximes de 10-12 graus; mentre que a l’estiu la temperatura mitjana estaria sobre els 25, amb màximes de 30.

Cuina

Productes com l’oli d’oliva i la mel són d’excel·lent qualitat en aquesta zona d’Itàlia. Com a plats típics, podem esmentar la porchetta, carn de porc daurada lentament al forn. També es típica l’ovella a la ‘clallara’, cuinada en una olla durant hores i aromatitzada amb herbes. El pa i la pasta, de múltiples varietats, juntament amb els formatges són altres de les esquisideses de la zona. Els vins biològics de la regió també comencen a gaudir de gran prestigi.

Descobrir

La primera cosa que hem de saber en una estada a la ciutat de Pescara és que la ciutat està divida en dos: la part de mar i la part de muntanya, pel riu que la travessa.

Antigament, aquests dos nuclis eren dues poblacions diferents. La zona va estar habitada des del Neolític. Va tenir la seva importància durant l’Imperi Romà. Posteriorment destruïda pels llombards, va ser reconstruïda i va viure un dels moments més àlgids per la seva activitat comercial marítima. Actualment és una ciutat moderna, amb un entorn paisatgístic destacable, amb àmplies zones verdes i pinedes protegides poderosament per la cadena dels Apenins.

Un dels vials principals de Pescara i punt des d’on es pot començar a conèixer la ciutat és Corso Umberto. Passejant per aquest agradable carrer s’arriba a la plaça Rinascitta, popularment coneguda com la plaça Salotto. Des d’allà estem a un punt d’arribar al passeig marítim i a una altra plaça, la del Primo Maggio (Primer de maig). A la zona antiga, destaquem l’avinguda de Corso Manthonè que és també el centre neuràlgic de la vida nocturna; mentre que a la Piazza Italia trobem dos dels edificis més representatius de la ciutat: el del Govern Provincial i el de l’Ajuntament.

D’edificis notables, també cal fer especial menció al museu d’art modern Vittoria Colona, situat en el centre de la ciutat. També la Biblioteca és interessant. Una altra visita recomanable és la casa de naixement de Gabriele d’Annuncio, famós poeta nascut l’any 1863.

Pescara és també una ciutat on es pot gaudir de la platja, al llarg del passeig es dibuixa aquest ampli espai per al gaudi del sol i del mar de 10 quilòmetres de longitud. És considerada una de les platges més freqüentades i animades de l’Adriàtic. I ja que estem a Pescara, podrem aprofitar per descobrir la zona. Hi ha molt per oferir en aquesta regió: natura, mar, gastronomia, llacs, balnearis, castells i petits poblets encantadors.

 

Per El Tot Granollers / ACPG

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here