Olesa exposa, un any més, els tradicionals Misteris de Setmana Santa, un conjunt de manifestacions de religiositat popular que es presenten a la població per mitjà d’11 imatges que representen els diferents moments de la Passió i Mort de Jesús

Els Misteris de Setmana Santa són exposats la nit de Dijous Sant i Divendres Sant durant tot el dia a diferents cases particulars, a equipaments públics i a la Parròquia.

La tradició dels Misteris té un especial arrelament al municipi i una gran repercussió a la comarca. Precisament ha estat gràcies a aquesta gran acceptació, i al gran nombre de visitants que té Olesa cada any, que el col·lectiu Misteris d’Olesa va decidir crear el que es va anomenar la Ruta dels Misteris. Es van numerar les imatges, es va crear una ruta degudament senyalitzada i es van editar díptics amb la ruta a seguir i amb la descripció de cada Misteri.

D’altra banda, es van incorporar visites guiades que, a banda de fer el seguiment de totes les imatges exposades, contenen explicacions històriques dels Misteris i del lloc on s’exposen.

Els Misteris s’exposaran, doncs, els propers dies 17 (Dijous Sant), la nit, i 18 (Divendres Sant), durant tot el dia.

La Ruta dels Misteris comença a la plaça de Fèlix Figueras i Aragay (davant de l’Ajuntament).

Per a les visites guiades cal inscripció prèvia al telèfon 653 80 72 31 (Sílvia).

Més informació al web del col·lectiu Misteris d’Olesa

Consulteu Plànol Ruta dels Misteris

LA PASSIÓ D’OLESA

La Setmana Santa a Olesa conté altres actes destacats, com ara la representació de La Passió, que s’escenificarà Divendres Sant de 10.15 a 14.15 h al Teatre de La Passió.

L’espectacle de La Passió no és només una gran obra teatral, és la força dels olesans i olesanes que treballen desinteressadament per plasmar dalt de l’escenari l’herència de quasi 500 anys d’història.

Més informació al web de La Passió

EXPOSICIÓ: “Ornamentació religiosa”

Exhibeix ornamentació religiosa relacionada amb la tradició de la Setmana Santa. Molts dels elements formen part del patrimoni de la Parròquia, però d’altres han estat cedits per diversos ciutadans d’Olesa.

Oberta fins al 21 d’abril a la Casa de Cultura.

Horari:

De dilluns a dissabte: de 10.00 a 13.00 h i de 17.00 a 20.00 h

Diumenges i festius: de 12.00 a 14.00 h i de 17.00 a 21.00 h

Organització: Col·lectiu Misteris Olesa i Arxiu Parroquial

 

Font: Departament de Comunicació de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here