El certamen, que sumarà la seva edició número 61 presenta com a novetats la reubicació dels estands comercials al carrer Sant Pere i un nou espai gastronòmic la plaça Jaume Balmes

Gavà ultima els preparatius per celebrar, del 2 al 4 de maig, la 61ª edició de la Fira d’Espàrrecs. Enguany, el certamen presenta, com a novetats, la creació d’un espai gastronòmic a la plaça Jaume Balmes que, segons ha precisat l’alcaldessa, Raquel Sánchez, “suposa una reconversió del que durant anys va ser la Mostra de Cuina”. Es tracta de GastroGavà, on els restauradors de la ciutat serviran tapes de qualitat amb l’espàrrec i el producte local com a protagonistes, creant un espai que, segons Sánchez, “servirà als visitants per fer una aturada, interrelacionar-se i assaborir el bo i millor dels restaurants de la ciutat”.

L’altra novetat és la reubicació de l’espai d’automoció al carrer de Martí l’Humà i dels estands comercials al carrer de Sant Pere amb l’objectiu de crear un nexe d’unió entre l’espai dedicat a la cuina i la mostra agrícola que, novament presentarà les paneres al pavelló Jacme March. Sobre l’exposició agrícola, l’alcaldessa ha volgut agrair “l’esforç que fan les famílies pageses de la ciutat per elaborar les paneres que esdevenen veritables obres d’art i que, esdevenen, sens dubte, l’esperit del certament i l’element identificatiu”. Sobre l’espàrrec, Sánchez ha recordat que “tot i que cada vegada la seva producció resulta més limitada i difícil”, ha assegurat que, “des de l’Ajuntament s’han fet, i se seguiran fent esforços perquè no es perdi”.

El president de la Cooperativa Agropecuària de Gavà, Salvador Bernadó, ha destacat també “la implicació de les famílies pageses de la ciutat per mantenir viva aquesta festa”, i s’ha referit a la importància dels nostres espàrrecs perquè “Gavà es la única població de Catalunya que produeix l’espàrrec blanc”.   Un altre dels elements destacables és la gran participació de les entitats a la Fira, gràcies a les quals, segons ha dit Sánchez “es poden celebrar un munt d’activitats pel gaudi familiar”.

Així hi haurà actuacions a l’escenari, exhibicions, tallers, jocs i els gegants i castellers. Més enllà   Al voltant del recinte hi haurà activitats complementàries com les jornades de portes obertes al Parc Arqueològic i al Refugi Antiaeri de la Rambla i la mostra de paneres de llavors als mercats municipals.   Per segon any consecutiu, la Fira manté la dotació pressupostària de 116.000 euros. Recordem que l’any passat el certamen ja va experimentar una retallada econòmica de més del 40% respecte al 2011.

 

Font: http://www.elbruguers.cat/

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here