L’Escola d’Aprenents de SEAT ha obert avui el període de preinscripció del curs 2014-2015. Fins al 31 de maig, els joves interessats a formar part del centre de formació de la companyia automobilística podran presentar la seva sol·licitud per optar a una de les 60 places a través de la pàgina web http://seatjobs.seat.es

En total, el centre disposa de 60 noves places per accedir al primer curs dels dos cicles formatius de grau mitjà en Mecanitzat i Manteniment Electromecànic d’Instal·lacions. Cada mòdul comptarà amb 30 alumnes.

Com cada any , el procés de selecció de candidats constarà de tres fases: proves psicotècniques, entrevista personal i avaluació de l’expedient acadèmic. Els requisits imprescindibles exigits per optar a una de les places ofertes són haver nascut entre 1994 i 1998 i tenir completada l’educació secundària obligatòria o una titulació equivalent en formalitzar la matrícula.

Els interessats podran conèixer les instal·lacions, ubicades al passeig de la Zona Franca, 53-55 de Barcelona, i ampliar informació sobre els estudis, a la jornada de portes obertes que ha organitzat l’escola pel proper dissabte 26 d’abril de 9.00 a 13.00 h.

Pel vicepresident executiu de Recursos Humans de SEAT, Josef Schelchshorn, “l’Escola d’Aprenents és una mostra més del compromís de SEAT amb la creació d’ocupació per a les joves generacions” i ha afegit que “gràcies a la qualitat de la formació dual que impartim, els joves aprenen un ofici des del primer dia i el desenvolupen en un entorn real de treball. Un element que diferencia els nostres estudiants i que ajuda a millorar la competitivitat de la companyia”.

Contracte de formació i retribució mensual

El curs 2014-2015 serà el tercer any acadèmic impartit amb el sistema de formació dual basat en el model alemany, que combina formació teòrica i pràctica a l’escola amb treball a les plantes de producció de la companyia. Amb aquest pla docent, que suma 4.625 hores al llarg de tres cursos, els estudiants signen un contracte laboral de formació i aprenentatge que els permet cotitzar a la Seguretat Social, així com percebre una remuneració mensual en base a les pràctiques que realitzen a l’empresa.

Si bé l’escola de SEAT és un centre privat, totes les despeses de l’ensenyament són a càrrec de l’empresa. A més, els alumnes que superen els tres cursos tenen la possibilitat d’incorporar-se a la plantilla amb un contracte indefinit.

L’Escola d’Aprenents de SEAT ha registrat, aquest curs acadèmic 2013-2014, un rècord històric en rebre un total de 1.200 sol·licituds, un 180% més que l’any anterior, per a les places oferides. Actualment, 167 joves aprenen i treballen a l’escola de SEAT.

 

Font: Ajuntament de Martorell

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here