Durant aquesta Setmana Santa iniciem una subsecció dedicada als viatges, amb l’esperit de nodrir-la sempre en períodes vacacionals. Propostes de viatge a llocs coneguts però fora de les rutes habituals del turisme, o el que és el mateix, llocs per descobrir. La nostra proposta d’avui, Lausanne a Suïssa

Informació bàsica

Superfície 41,37 km2. Lausanne és coneguda com la Capital Olímpica, ja que és la seu del Comitè Olímpic Internacional (COI),

Població

Més de 140.000 habitants. Es tracta de la quarta ciutat de Suïssa més poblada, per darrere de Zúrich, Ginebra i Basilea.

Comunicacions

L’aeroport més proper de Lausanne és el de Ginebra. Des d’allà hi ha com uns quaranta minuts en tren o autobús. Les ciutats més importants de Suïssa connecten amb Lausanne mitjançant tren.

Gastronomia

Un dels plats típics és la raclatte o la fondue, feta amb típics formatge suïssos, acompanyada de vins de la zona. La xocolata és un altre dels productes típics. I els plats a base de patata i de carn, consistents, també.

Clima

El clima és continental humit, amb fortes variacions de temperatura entre el gener, i el juliol. La primavera és força plujosa i fresca.. A l’estiu també es produeixen xàfecs intermitents. La tardor continua amb la pluja i la nuvolositat; mentre que l’hivern és el període més fred i també sec.

Descobrir

Situada a la vora del Llac Leman, la ciutat de Lausanne és la capital del Cantó de Vaud, a Suïssa. Les seves dimensions la fan un destí molt recomanable per descobrir-la passejant, a través dels seus carrerons medievals i dels seus parcs. El centre de la ciutat està sobre tres turons: La Cité (la ciutat), el Bourg (el burg) i Saint Laurent (Sant Llorenç), que es connexten mitjançant tres ponts: el Grand Pont, el pont de Bessières i el de Chauderon.

Es considera que Lausanne és una de les ciutats més actives culturalment parlant de Suïssa. En aquest sentit, podem esmentar els tres grans teatres amb què compta: el Teatre de la Ciutat (Théâtre de la Ville), el Teatre Beaulieu i el Teatro Vidy, a més d’altres sales més petites i sales de concerts. Un dels museus més visitats de la ciutat és l’Olímpic -recordem que Lausanne és la seu del COI.

Com dèiem, Lausanne és una ciutat acollidora, que es pot visitar agradablement a peu. Destaca el carrer de Bourg que, amb els seus antics edificis i amb múltiples botiguetes, és un dels barris més comercials.

Flon és una de les zones d’oci de la ciutat, on es concentren restaurants, bars, cinemes. Podem fer una agradable passejada pel parc de Montbenon i també a i des del port de la ciutat, a la zona d’Ouchy. Aquí no ens hem de deixar de visitar el castell d’Ouchy, d’estil medieval i situat a la vora del Llac Leman.Un dels monoments més destacats Senyora de Lausanne, que consitueix un dels edificis més bonics d’estil gòtic del país.

El centre de la ciutat està constituït per la plaça de Sant François, amb l’església del mateix nom. I una altra de les places que no ens hem de perdre és la de Palud. Allà trobarem un antic rellotge, del qual cada hora surten unes populars figuretes.

La plaça de Saint Laurent i la seva església i la Torre d’Ale, que és l’última que queda de la fortificació de la ciutat, són altres dels punts d’interès d’aquesta urbs. Tampoc ens hem d’oblidar del castell de Santa Maria, seu del govern.I, si estem a Lausanne, podem aprofitar per fer una excursió a les vinyes de Lavaux, Patrimoni de la Humanitat per la Unesco.

 

Per El Tot Granollers / ACPG

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here