Sant Feliu celebra del divendres 25 al diumenge 27 d’abril, la tercera edició de les Jornades gastronòmiques “La cuina de les roses”, iniciativa de l’Associació Amics de les Roses de Sant Feliu, amb el suport de l’Ajuntament, per fomentar el coneixement d’aquesta flor, símbol de la ciutat, en un certamen únic al país. L’objectiu és promoure els sectors de la restauració i la pastisseria locals a través de la rosa en unes jornades en què professionals de la cuina santfeliuenca preparen en directe plats, postres i còctels amb la rosa com a ingredient. Les jornades, d’accés gratuït, se celebren al restaurant pedagògic de l’escola d’hostaleria de l’IES Martí Dot, ubicat als jardins del Palau Falguera

En l’edició del 2014, “La cuina de les roses” incorpora nous participants, entre els quals hi ha restaurants, forns de pa, pastisseries i fins i tot bars que elaboraran en directe les receptes que han creat especialment per a l’ocasió. Algunes de les receptes que es cuinaran són: airbag de xai amb salsa de iogurt i roses, pop et vitelote amb pluja de roses o amanida de guesiers de canard amb vinagreta de roses. Entre les postres, destaquen la confitura de roses amb sorpresa, la mousse al perfum de roses o una cupcake de roses amb frosting de xocolata blanca i mascarpone. També es podrà tastar un pa d’espelta i sègol amb sabors de rosa i un mojito de maduixes i pètals de rosa.

A més, en el marc de les jornades es presentarà el còctel “Alba”, a càrrec de l’escola d’hostaleria de l’institut Martí Dot, i la cervesa artesana Roses del Llobregat.

Tast a les Festes de Primavera

Les persones assistents a les jornades podran arribar a tastar els plats cuinats durant les demostracions de cuina. Però quan de veritat les receptes es podran degustar serà durant les Festes de Primavera, que se celebraran del 9 a l’11 de maig. Aquests dies, els establiments participants en la iniciativa inclouran en la carta els plats i postres elaborats durant les jornades.

De fet, les Jornades gastronòmiques són el preàmbul de la 56a Exposició Nacional de Roses que es farà al Palau Falguera durant les Festes de Primavera. En el marc de l’Exposició es podran veure i olorar més de 10.000 roses (entre roses d’hivernacle, roses de jardí i rosers en flor) de més de 150 varietats diferents.

Concurs de pastissos de roses

En el marc de les Jornades gastronòmiques s’organitza també el concurs popular de pastissos de roses. El concurs està obert a la participació de tothom, sempre i quan no sigui professional de la pastisseria. Per participar cal fer un pastís en el qual les roses hi siguin presents com a ingredient. Es lliuraran dos premis que consistiran en vals de 100 € i 50 €, que es podran utilitzar en els establiments que participen en les jornades. El nom de les persones guanyadores es faran públics el diumenge 27 d’abril, durant la cloenda de les jornades.

Totes les receptes de les jornades estaran disponibles en text i en vídeo a www.lacuinadelesroses.cat

Programa La cuina de les roses 2014

 

1 COMENTARI

  1. during the presentation was that the user cares very liltte for the implementation language but instead looks for very specific sets of qualities. compare that to what you just said which is fraught with implementation origin and specific mechanism rather than the benefit driven reasons behind that desire.of course, as we all know though, the web took over and nobody uses anything but a web browser on top of an OS kernel that is used to boot the CPU, GPU and network stack, right? and that happened about 10 years ago. right? so speaking of whistling past graveyards, i’d suggest that instead of a future where “Everything is ” that we’ll have a wide range of technologies optimized for different purposes (from the developer’s POV) that need to fulfill an emerging set of human expectations in a coherent and consistent way across applications and platforms.this is the lesson learned from the pattern of displacement rather than replacement of technologies in history, both of the human inventiveness and the biological derivation.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here