‘Las tres bodas de Manolita’ d’Almudena Grandes en ficció i ‘La gran desmemoria’ en no ficció, títols més venuts en castellà

‘L’analfabeta que va salvar un país’ de Jonas Jonasson en català i ‘Las tres bodas de Manolita’ d’Almudena Grandes en castellà, han estat els llibres més venuts en ficció per aquest Sant Jordi.

Els llibres més venuts en la categoria de no ficció han estat ‘La frontera invisible’ de Kilian Jornet en català i ‘La gran desmemoria’ de Pilar Urbano en castellà, segons ha fet públic el Gremi de Llibreters.

Ressenyes

‘L’analfabeta que va salvar un país’ de Jonas Jonasson

Després de ‘L’avi de 100 anys que es va escapar per la finestra’, Jonas Josasson ha tornat a ser l’autor més venut aques Sant Jordi.

La novel·la està protagonitzada per Nombeko, una noia que comença netejant letrines a Soweto, però que gràcies al seu talent per les matemàtiques acaba convertint-se en física nuclear autodidacta i entra en contacte amb el mateix rei i el primer ministre suecs.

Jonasson ens ofereix en aquest llibre, un al·legat contra la hipocresia.

‘Las tres bodas de Manolita’ d’Almudena Grandes

És una emotiva història coral sobre els anys de pobresa i desolació en la postguerra, i un tapís inoblidable de vides i destins, de personatges reals i imaginats.

En un Madrid devastat després de la guerra civil, sobreviure és un dur ofici quotidià. Especialment per la Manolita, una jove de divuit anys que, amb el seu pare i la seva madrastra empresonats, i el seu germà Antonio amagat en un tablao flamenc, ha de fer-se càrrec de la seva germana Isabel i de tres criatures més.

Una novel·la memorable sobre la xarxa de solidaritat que teixeixen moltes persones, des dels artistes d’un tablao flamenc fins a les dones que fan cua a la presó per visitar als presos, o els antics amics d’un col·legi, per protegir a una jove amb coratge.

la-frontera-invisible ‘La frontera invisible’ de Kilian Jornet

Tres homes i una muntanya; tres homes i una aventura impossible. Una expedició al Nepal més indòmit, el dels horitzons més llunyans i els pics més remots, amb escalades inversemblants, descensos intrèpids, reptes, riscos, perills i decisions a vida o mort.

Una expedició que és alhora una recerca, una evasió i un retrobament, on les emocions es multipliquen i els sentiments es viuen a flor de pell; on les paraules, els silencis i els records adquireixen noves profunditats.

Amb humilitat i senzillesa, Kilian Jornet ens convida al seu segon llibre a córrer, a anar més enllà i atrevir-nos a explorar la frontera invisible que separa la tristesa de la felicitat, la vida de la mort.

la-gran-desmemoria-9788408121459‘La gran desmemoria’ de Pilar Urbano

Després de l’èxit rotund ‘El Precio del Trono’, Pilar Urbano fa un valent exercici de recerca per acabar amb mites i mitges veritats que han desfigurat nostra historia recent.

Amb documents inèdits i testimonis que per fi expliquen el que mai havien explicat, Urbano esbrina com va actuar el Rei en la Transició.

Pilar Urbano introdueix al lector en les estances del poder, permetent-li assistir a escenes electrizants i escoltar en tota la seva cruesa els diàlegs dels protagonistas, tal com i van ser.

 

 

 

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here