La Gerència de l’Hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí, ha decidit prescindir de 70 professionals, la majoria assistencials, durant el mes d’abril i es preveu que al mes de maig, 30 persones més siguin acomiadades. Segons fonts de l’hospital, totes aquestes persones estaven ocupant places estructurals, i moltes d’elles hi treballaven des del 2010. Com que aquestes places no poden quedar descobertes, asseguren que la direcció del Centre està contractant a personal nou

L’hospital Moisès Broggi va ser inaugurat l’any 2010 i va contribuir de forma decisiva a descongestionar el sistema de salut públic del Baix Llobregat sud i especialment de Bellvitge. El centre dóna servei a diverses ciutats del Baix Llobregat, com Cornellà de Llobregat, Sant Joan Despí, Esplugues, Sant Just Desvern o Sant Vicenç dels Horts, entre d’altres.

Fa poques setmanes, el mateix Comitè denunciava la insostenible situació de les urgències del Moisès Broggi; així com l’amenaça de que una empresa privada tingui, mitjançant conveni, accés a les instal·lacions de l’hospital per tractar-hi als seus pacients.

Ara, i davant dels 70 acomiadaments “encoberts” realitzats -en forma de no renovacions de contracte-, i de l’amenaça de que aquests conitnuin, el Comitè d’Empresa de l’Hospital de Sant Joan Despí denuncia la falta de reconeixement de la Gerència cap als treballadors del CSI i el que és més greu, que “es tornen a posar en perill els equips assistencials en incorporar-se 70 persones noves al Centre, en un període on els treballadors comencen les seves vacances”.

Així doncs, el Comité alerta del perill al que s’està exposant a les persones usuàries d’aquest hospital, ja que mitjançant aquests “acomiadaments encoberts -que pretenen evitar els costos que suposaria mantenir a aquests professionals en els seus llocs de treball-; precaritzen el servei que oferirà l’hospital, ja que les persones de nova contractació requeriran formació”.

“No podem entendre el despropòsit d’haver prescindit de treballadors amb experiència i en canvi contractar a infermeres recentment llicenciades, que no saben ni quantes unitats d’insulina han d’administrar als pacients, o auxiliars d’infermeria que ni tan sols prenen bé la temperatura corporal”, asseguren representants del Comitè.

Fonts de l’hospital expliquen que “estem totalment desbordats i exposats a una gran inseguretat pels problemes de salut que, la inexperiència d’aquests nous companys, puguin provocar a les persones que estan ingressades en el centre”; i denuncien que “prevalgui l’economia per davant de la seguretat del pacient”

 

11 COMENTARIS

 1. […] El Comitè d’Empresa de l’Hospital baixllobregatí Moisès Broggi denuncia l’acomiadament “e… (El Baix – 30/04/2014). La Gerencia del Hospital Moisés Broggi de Sant Joan Despí, ha decidido prescindir de 70 profesionales, la mayoría asistenciales, durante el mes de abril y se prevé que el mes de mayo 30 personas más sean despedidas. Según fuentes del hospital, todas estas personas estaban ocupando plazas estructurales y muchas de ellas trabajaban desde 2010. Como estas plazas no pueden quedar desocupadas, aseguran que la dirección del Centro está contratando a personal nuevo. […]

 2. La gratitud de las familias hacia este equipazo no tiene precio. Profesionales es poco decir de todas estas personas que cuidan como nadie a personas!!!! No os mereceis lo que esta ocurriendo, juntos venceremos. Gracias gracias gracias

 3. esto es un abuso mas de los que no deveriamos tolerar, ¿no queriamos dar ejemplo en cataluya de ceguridad y bien estar de los ciudadanos? no hay nada mas que canallas que consiente estos atropellos contra los trabajadores, pero los politicos de españa y los de catalunya

 4. Estic d’acord amb tu Ana. Considero que el problema no és que es contractin a infermeres o metges sense experiència..alguna vegada havien de començar…el problema real es que la ratio d’usuari per metge o infermer fa molt de temps que no es respecte…per als nostres “estimats” polítics la sanitat es un negoci del que volen treure el millor profit…perque si no com s’enten que un hospital construit amb diners publics sigui usat per a ús sanitari privat.?..aixó , sincerament, hauria d’estar més que prohibit.

 5. Yo he estado ingresado en este hospital casi cuatro meses y si hay alguna cosa que funciona bien es este hospital .medicos ,enfermeras. Auxiliares. , fisioterapeutas ,camilleros ,gente de quirófano etc,,,,.la gente de este hospital vale mucho la pena ,siempre con una sonrisa y esto cuando estas tanto tiempo ingresado es de agradecer . Pero los dirigentes de este hospital no están a la altura de sus trabajadores ,por esto mi apoyó total a cualquier trabajador de este hospital , y mi repulsa total a sus dirigentes .

 6. http://www.reflexionesinstantaneasbymax.com/2012/12/liberado-sindical.html

  Els sindicats son els que han venut la classe treballadora.
  Avui sortiran amb les seves banderoles a fer-se publicitat.
  El dia que totes i tots es donin de baixa massivament dels sindicats, i comencin a confiar els problemes laborals a assemblees sorgides dels propis treballadors/res, i orientades per professionals contractats al marge dels sindicats, serà quan comenci a funcionar de bó el respecte a la classe treballadora.

  Au , apa! sindicats a sortir al carrer amb les vostres banderoles què és per a l’única cosa que serviu.

 7. I què fa el comitè d’empresa? Es limita a esperar que passi i posteriorment a donar la notícia?
  Com sempre, ells alliberats per poder fer per als companys i companyes i mira després el que fan, RES !

 8. Em sembla molt malament que aprofitin aquestes situacions per reduir despeses i la sanitat passa per moments molt difícils, tot i això soc una nova graduada, treballo a Bellvitge, i em considero molt més competent que altres que porten anys! Aquesta crec que no és una raó de pes, el problema és que segueix sent insuficient el personal per la demanda d’atenció que hi ha.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here