El candidat de CiU ha explicat, en roda de premsa al mirador de l’aeroport del Prat, que “hi ha 23 tractats bilaterals que obliguen tercers països a passar per Madrid”

El candidat de CiU a les eleccions europees, Ramon Tremosa, s’ha compromès avui a lluitar per la lliure competència entre els aeroports de l’Estat espanyol: “El govern espanyol discrimina l’aeroport del Prat, treballarem per acabar amb aquesta discriminació”. Ha concretat que “hi ha  23 tractats que obliguen tercers països a passar per Madrid”.

Tremosa ha lamentat que Espanya tingui “un model únic d’aeroports, un sistema centralitzat que sempre hem denunciat”. De fet, ha subratllat, durant la legislatura que ara s’ha tancat, CiU ha aconseguit que l’informe anual de la competència reculli aquesta discriminació i que inclogui una esmena de Tremosa, aprovada per àmplia majoria,  on s’insta el Parlament europeu a investigar aquesta situació. Per a Tremosa, això evidencia que “aquest 2014 ens volem guanyar el dret a decidir, però ja ens hem guanyat el suport d’Europa per denunciar la situació de l’aeroport del Prat”. En aquest sentit, ha afegit: “La nostra feina ara serà treballar per a què futures normatives europees obliguin l’Estat espanyol a eliminar aquesta discriminació”.

A preguntes dels periodistes, el candidat també ha replicat el president espanyol,  Mariano Rajoy, que ahir va advertir del suposat perill del procés català per a l’economia espanyola: “Passa justament el contrari. Portem un any i mig de procés pacífic, al carrer i al Parlament, i les inversions s’estan disparant”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here