Els candidat socialista ha explicat des del Baix Llobregat que aposta per la Catalunya industrial i les exportacions, per ampliar la Garantia Juvenil i per reforçar el programa Erasmus, i ha acusat els governs català i espanyol, amb Artur Mas i Mariano Rajoy al capdavant, de “no fer absolutament res” davant de l’atur i l’emigració juvenil

El candidat del PSC a les eleccions europees, Javi López, s’ha compromès avui a impulsar mesures al Parlament Europeu per combatre les taxes “inacceptables” d’atur juvenil i frenar així l’emigració de joves catalans, que han de marxar de Catalunya per trobar feina.

Amb només 28 anys, és el més jove dels candidats a Brussel·les i de fet ha parlat en primera persona per denunciar “un fenomen alarmant”: “Estic fart d’acomiadar amics que marxen fora”, sobretot a Europa, ha sentenciat des de l’aeroport d’El Prat. Per això s’ha compromès de forma “clara i directa” a treballar per crear ocupació i perquè la mobilitat no privi de drets als ciutadans i ha apostat per ampliar la Garantia Juvenil fins als 21.000 milions d’euros i reforçar el programa Erasmus.

L’aspirant socialista ha considerat “inacceptables” les xifres d’atur juvenil i ha lamentat que, per culpa de les polítiques dels governs de CiU i de PP, Catalunya està començant a deixar de ser una “terra d’oportunitats”. Per aquest motiu, s’ha compromès a impulsar de forma “clara i directa” una aposta a les institucions europees per donar oportunitats laborals als joves, garantint les inversions necessàries per combatre l’atur juvenil.
En concret, ha proposat incrementar fins als 20.000 milions d’euros la dotació del Programa Europeu per actuar com a pla de xoc contra l’atur juvenil, de manera que es garanteixi que qui no trobi treball es pugui estar formant per tenir més oportunitats.

López considera que la mobilitat dels joves catalans ha de ser fruit d’una “decisió personal” i no d’una “obligació generacional” per la falta de treball: “cal apostar pel futur perquè la gent tingui present”, i ha anunciat que defensarà que els joves que finalment hagin d’emigrar segueixin mantenint els mateixos drets de ciutadania i no se’ls retiri la targeta sanitària.

A preguntes dels periodistes, López, que cada dia de campanya penja a les xarxes socials un vídeo amb un dietari de la seva jornada, ha assegurat que no defuig parlar sobre el debat sobiranista a Catalunya, però ha aclarit que la seva prioritat serà plantejar propostes sobre les polítiques europees. “Parlarem del que decidirem a Europa”, ha indicat López, que ha agregat que els ciutadans mereixen que els candidats parlin en la campanya del que és objecte de decisió en les eleccions europees, ja que “la qualitat democràtica és respectar el que s’està decidint en aquestes eleccions”.

Prèviament, el PSC Baix Llobregat s’ha reunit avui amb l’eurodiputat Raimon Obiols i el candidat Eduard Rivas per parlar dels diferents escenaris a nivell europeu en els quals es celebraran els propers comicis electorals

Coincidint amb el Dia d’Europa, l’eurodiputat Raimon Obiols, el 1r Secretari PSC Baix Antoni Poveda i 1s secretaris de la comarca s’han trobat per analitzar la situació actual de la política europea i les eleccions del proper 25M.

pscbaixobiols

En la seva intervenció, Antoni Poveda ha remarcat el pes fonamental del vot dels ciutadans i ciutadanes en un context social, econòmic i mediàtic com l’actual, a Espanya i a Catalunya. “Davant unes polítiques econòmiques com què fins ara hem rebut d’Europa, cal que no deixem que d’altres decideixin per nosaltres. Nosaltres hem de donar un pas endavant per dir “no” a la Dreta europea i a la seva manera d’entendre els drets socials dels ciutadans europeus”.

Raimon Obiols, diputat del PSC amb una gran experiència en el món polític europeu, ha destacat “l’actual gran consciència ciutadana del marc d’interdependència en què ens movem actualment”. I que “aquestes eleccions europees són i seran d’importància capdal pel nostre futur donat que podem estar davant d’un canvi de tendència real en les polítiques econòmiques i socials a Europa. Estem davant una oportunitat real de canviar Europa”.

El Partit dels Socialistes va encetar ahir una campanya electoral que aposta per la mobilització ciutadana per anar a escollir unes noves polítiques europees que, lluny de les retallades i la pressió del dèficit, situï els interessos i drets de la cituadania en primera línia de l’agenda política.

Obiols ha remarcat finalment que “estem davant un punt d’inflexió en l’estratègia política economica, en la incentivació de nous elements de promoció sota una nova lògica keynesiana. Necessitem un nou “new deal””.

 

Font: Agència EFE i ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here