Urtasun ha reivindicat el paper que la seva formació ha tingut sempre en la recuperació de la memoria democràtica i s’ha compromès a liderar polítiques en aquesta direcció, des del Parlament europeu. El candidat ecosocialista, que ha participat a un dinar popular d’Iniciativa per Molins, ha criticat durament el trist paper d’Espanya en matèria de recuperació de la memòria, “Espanya és el segon país del món amb més fosses comunes sense obrir, només per darrere de Cambodja” ha recordat Urtasun. Posteriorment, a Sant Joan Despí, ICV-EUiA han rebut la visita del dirigent de Syriza, Stavros Karagkounis, que s’ha aturat al Baix Llobregat en la seva gira de suport a ICV-EUiA

Molins de Rei ha estat avui l’escenari d’un acte de campanya singular. Iniciativa per Molins ha organitzat una xerrada sobre memòria històrica, amb l’historiador Marià Hispano, i un dinar reivindicatiu al que ha assistit el candidat d’ICV-EUiA a les eleccions europees, Ernest Urtasun.

Urtasun, ha explicat que en les properes eleccions europees “cal un vot de ruptura i esperança per canviar de règim” i ha criticat durament l’estat espanyol per la seva “política de la desmemoria”.

El candidat ecosocialista, que diu sentir-se hereu del PSUC, ha situat el gran risc d’aquestes eleccions en la desmobilització de l’electorat d’esquerres, “al que hem de fer entendre que totes les decisions que es prenen a casas nostra, tenen un contxet europeu”.

L’ecosocialista ha recordat que Espanya és l’únic país de la UE que no va construir la seva democràcia a partir de la derrota del feixisme, fet que li dóna unes característiques especials. “Espanya és el segon país del món en fosses comunes sense obrir, tan sols per darrere de Cambodja. Això és intolerable i des d’ICV-EUiA lluitarem des del Parlament europeu per la obertura de les fosses i la seva dignificació, així com per el manteniment dels llocs emblemàtics de la memoria democràtica del nostre país”.

Finalment, Urtasun ha reivindicat la “defensa de la cultura republicana”, com un llegat del PSUC que ICV-EUiA sempre ha defensat.

Syriza dóna suport a ICV-EUiA en un acte a Sant Joan Despí

El líder de Syriza a Sant Joan Despí, acompanyat per la coordinadora d'ICV Baix Llobregat, Candela López, i la regidora d'ICV de Sant Joan Despí, Elena Embuena
El líder de Syriza a Sant Joan Despí, acompanyat per la coordinadora d’ICV Baix Llobregat, Candela López, i la regidora d’ICV de Sant Joan Despí, Elena Embuena

El candidat d’ICV-EUiA a les properes eleccions europees, Ernest Urtasun, ha assegurat que “aquestes eleccions van del deute o els nostres drets i nosaltres ho tenim clar: volem l’Europa dels drets i l’única manera de sortir de la crisi és renegociant les condicions del deute que ens ofega” i ha assegurat que  “necessitem tornar a lluitar pel somni europeu i enfortir l’esquerra europea”.

Aquesta “confluència de les esquerres del sud d’Europa” és una de les apostes d’ICV-EUiA de cara als propers comicis del 25 de maig. Una confluència segellada amb la presència en actes de la coalició, de representants de Syriza (Grècia), L’Altra Europa Con Tsipras (Itàlia) i Front de Gauche (França).

En aquest línia, el representant de Syriza, membre del departamento de relacions internacionals i coordinador del partit a la regió d’Atica (Grècia), Stavros Karagkounis, ha defensat en un acte a Sant Joan Despí que “en aquestes eleccions l’epicentre de les polítiques no son els bancs sinó els pobles, van de com la gent d’Europa pot viure bé”.

Karagkounis ha demanat que “no ens facin creure que no hi ha alternativa” i ha defensat que “votem pel nostre futur, la gent amb drets i dignitat és la que tindrà el poder de canviar les coses. No hi ha una altra alternativa que nosaltres, si seguim amb aquestes polítiques ens enfonsarem”, ha sentenciat el líder grec.

 

 

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here