El 1r Secretari del PSC del Baix Llobregat, Antoni Poveda, i el candidat a les europees Eduard Rivas, han presentat avui 10 propostes pel Baix Llobregat amb l’objectiu que esdevinguin prioritats a Europa a partir de les properes eleccions europees del 25 de Maig. Durant el cap de setmana, tant Rivas com el cap de llista del PSC, Javi López, van visitar diverses localitats baixllobregatines com Sant Feliu, Esplugues o Sant Andreu de la Barca

Davant les eleccions del 25 de Maig al Parlament Europeu, Antoni Poveda (1r Secretari PSC Baix Llobregat) i el candidat Eduard Rivas han presentat aquest matí el Decàleg dels i les socialistes de la comarca per tal que esdevinguin prioritats en Europa.

En paraules d’Antoni Poveda, “el PSC del Baix Llobregat estem realitzant mulititud d’actes en els municipis de la comarca, perquè la nostra intenció és traslladar a la ciutadania la gran importància d’aquests comicis. Moltes de les polítiques que es desenvolupen a cada país es decideixen a Europa, i per tant tenen afectació directa al Baix Llobregat, a cada municipi i al conjunt de la nostra ciutadania”. Mostra d’això han estat els múltiples projectes a la comarca que han estat possibles gràcies a financiació de fons europeus com per exemple, el centre de coneixement i formació Citilab de Cornellà.

Eixos claus com millorar la democràcia participativa a través de llistes electorals transnacionals, i apropar les institucions europees a través de mecanismes per garantir la presència dels governs locals al Parlament són destacats al Decàleg.

El candidat Eduard Rivas ha remarcat la voluntat de “recuperar l’Europa de les persones, aquella que va nèixer per protegir, per resoldre enfrentaments i la crispació”. “Necessitem un Pacte Social a Europa, i el partit dels socialistes som els únics que podem capgirar i generar una inèrcia cap a una Comissió Europea “amiga”, propera, i que resolgui d’una manera feacent el paper d’Europa vers la ciutadania”, ha destacat el candidat.

Els i les socialistes han prioritzat avui com a pilars fonamentals del Decàleg el desenvolupament del Corredor del Mediterrani com a generador d’ocupació (vitals per grans empreses com Seat o Nissan), de connectivitat i que canviarà la realitat d’aquesta part d’Europa; i per d’altra banda, la protecció de l’entorn i el compliment de totes les directives mediambientals per defensar el nostre Riu Llobregat i el seu hàbitat.

Poveda ha conclòs la roda afirmant que “ara Europa és més vinculant que mai”. A més, ha animat “a tots els ciutadans i ciutadanes, en especial als treballadors i treballadores i a les classes populars a dir la seva aquest proper 25 Maig per poder donar el missatge de quina Europa volem”.

Els candidats del PSC, López i Rivas, aquest cap de setmana a Esplugues amb l'alcaldessa Pilar Díaz
Els candidats del PSC, López i Rivas, aquest cap de setmana a Esplugues amb l’alcaldessa Pilar Díaz

Aquest cap de setmana el mateix Rivas, i també el cap de llista del PSC Javi López, van visitar el Baix Llobregat. Rivas va ser a les Festes de Primavera de Sant Feliu, durant la coneguda exposició de roses i la Fira Comercial del Baix Llobregat; mentre López va visitar Sant Andreu de la Barca i la Fira d’entitats d’Esplugues.

Aquestes darreres localitats, dos bastions socialistes en els que els candidats, van rebre el suport de les direccions i grups municipals del PSC a nivell local, i d’Enric Llorca -alcalde de Sant Andreu de la Barca- i Pilar Díaz – alcaldessa d’Esplugues.

En el cas de Sant Andreu de la Barca, tant Eduard Rivas com Javi López van participar de la 6ª Trobada Socialista del Baix Llobregat Nord.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here