Benvinguts a un nou article per a la nostra secció a elBaix.cat. Us presento, aquest mes, com reaccionar ràpidament davant d’una rampa o espasme muscular

Si bé les rampes són contraccions musculars “involuntàries”, no deixen de jugar un paper summament important els motius de la seva aparició; la falta de calci, potassi o magnesi o la deshidratació durant l’activitat física que realitzem (és important beure agua i líquids que ens proporcionin la recuperació de sals minerals). D’altres factors també poden ser; la calor i la falta o limitació d’elasticitat o flexibilitat muscular.

Molts de vosaltres les haureu patit inclús dormint. Per exemple als bessons, isqui tibials, adductors o abductors.

És molt important reaccionar d’immediat als efectes de les rampes!

Pren nota:

  1. Estira ràpidament buscant la contracció del múscul contrari (antagonista) al que t’està provocant dit espasme muscular. (Observa la reacció de la Carol en els fotogrames).
  2. Mantén l’estirament els suficients segons fins que t’asseguris que no tornaràs a patir la rampa muscular. Si és necessari, repeteix (estira sempre sense fer rebots).
  3. És molt important acompanyar l’estirament d’unes inspiracions i  espiracions relaxades (nas-nas o nas-boca), tot i que sentim el dolor que produeix la prolongació de les contraccions.

Aprèn a contrarestar rampes en isqui tibials, quàdriceps, bessons, adductors i zona abdominal amb l’adjuda dels següents fotogrames:

1maynoumaig

1Bmaynoumaig

maynoumaig2A

maynoumaig2B

maynoumaig3A

maynoumaig3B

maynoumaig4A

maynoumaig4B

maynoumaig5A

maynoumaig5B

Espero haver contribuït a que conegueu millor com reaccionar a temps davant d’una rampa o espasme muscular.

Fins aviat!

Xavi Maynou Responsable de l’àrea de gimnàs i fitness, Club Ciutat Diagonal

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here