El proper diumenge tindrà lloc una jornada de portes obertes al conjunt ateneístic

Aquest mes de maig ha començat el procés participatiu per definir com ha de ser el futur de l’Ateneu Santboià. Fins a la tardor de 2014, tothom està convidat a participar en els tallers i les activitats que tindran lloc en diferents espais de la ciutat. Aquest és un pas més per a la recuperació ciutadana d’aquest espai després que l’Ajuntament n’adquirís la propietat. Els resultats del procés serviran com a base per convocar el concurs arquitectònic necessari per poder realitzar les obres.

El diumenge 25 de maig, coincidint amb la celebració de la Capvuitada, es podran visitar alguns dels espais de l’Ateneu. Les persones que s’acostin al centre per gaudir de la festa podran aprofitar per veure sales que porten anys tancades al públic. A més una gran maqueta ajudarà a les persones visitants a entendre els edificis i el seu entorn.

Participar per decidir

El procés participatiu va començar el passat dia 5 de maig amb un taller que va tenir lloc al pati de l’Ateneu i que va comptar amb la participació de més de quaranta persones. El Casal de Camps Blancs acollirà el dilluns 26 de maig, a les 19.00 h, un nou taller participatiu sobre els futurs usos de l’Ateneu. Les persones que participin als tallers parlaran dels usos, la gestió i com ha de ser la intervenció en l’espai. Tota la informació del procés està disponible al web Nou Ateneu que també vol ser un espai on fer aportacions i estendre el debat més enllà dels moments de taller. El resultat d’aquest procés és vinculant però, perquè així sigui, cal que el procés arribi a tots els col·lectius que formen part de Sant Boi.

Dinamització

El procés,que compta amb el suport de l’Ajuntament de Sant Boi, està dinamitzat per LaCol i Straddle3 a proposta de l’associació Amics de l’Ateneu Santboià. Els dos grups compten amb experiència reconeguda en processos similars. La cooperativa LaCol ha col·laborat en projectes com la recuperació de l’antiga cooperativa La Lleialtat Santsenca, la rehabilitació de Can Batlló o el concurs de les 16 Portes de Collserola. El col·lectiu Straddle3 ha participat en la Nau21 de Can Ricart, la transformació del recinte industrial de Sant Bartomeu del Grau, i recentment han estat finalistes del Premi Europeu d’Espai Públic amb un projecte de skate park construït amb la participació dels adolescents a Arbúcies.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here