Dos restaurants de la comarca amb segell “Slow food” participen en l’homenatge que un conjunt de restaurants de Catalunya Km0-Slow Food dediquen al desaparegut escriptor Manuel Vàzquez Montalban. Són els establiments Casa Nostra de Corbera de Llobregat i el Divan de los Sentidos de Cornellà

Casa Nostra oferirà el farcellet de cap i pota amb tòfona i gambes, mentre el Divan de los Sentidos de Cornellà oferirà la paella valenciana de la qual parlava en Pepe Carvalho, el seu personatge més conegut.

Els dos plats s’han elaborat a partir d’una de les receptes del llibre “Las recetas de Carvalho”, del qual un total de 32 resturants de tot Catalunya Km0-Slow Food elaboren plats aquest mes i fins a principis del mes de juny en homenatge a l’escriptor i intel·lectual Manuel Vázquez Montalbán.

Cuiners i cuineres seran durant uns dies ambaixadors de “la pàtria sensorial de la infància”, tal i com deia Montalbán, defensor de molts dels valors que actualment identifiquen el moviment Slow Food. Amb el tarannà de Montalbán els restaurants de la xarxa Km0-Slow Food cuinen des del passat 6 de maig i fins el pròxim 8 de juny un dels plats de “Las recetas de Carvalho”.

Slow Food és una associació eco-gastronòmica sense ànim de lucre fundada a Itàlia l’any 1989 i que actualment es troba representada en 122 països diferents arreu del món. Treballa pel respecte a la biodiversitat conreada, per fomentar la pagesia de proximitat, per donar suport als pescadors artesanals, per recuperar varietats en perill d’extinció, etc. Neix per fomentar una cultura gastronòmica basada en una alimentació saludable i respectuosa amb les persones i el seu entorn.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here