La celebració s va ser diumenge 8 de juny al Parc Municipal d’Olesa de Montserrat amb una jornada que va aplegar unes 200 persones

Olesa de Montserrat ha estat la seu durant el primer any de vida de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca al Baix Llobregat Nord i, per aquest motiu, ha estat la població escollida per celebrar el primer any de vida. Una jornada festiva que ha servit per fer valoració de les victòries aconseguides.

Els activistes i els afectats de la PAH del Baix Llobregat Nord hem escollit el 8 de juny per celebrar amb una paella popular el primer aniversari d’aquest moviment social, d’aquesta plataforma ciutadana, que reivindica en la dació en pagament, en la suspensió dels desnonaments i la condonació del deute (per aquells afectats que ja han perdut el seu habitatge) el dret legítim de qualsevol ciutadà a una segona oportunitat.

Abrera, Collbató, Esparreguera, Martorell i Olesa de Montserrat hem treballat de forma conjunta i coordinada per ajudar als veïns i veïnes que a causa de la crisi econòmica no han pogut fer front a les quotes de la seva hipoteca. I com ho hem fet? A través de l’assessorament col·lectiu, de l’apoderament dels afectats i amb molta, molta solidaritat els uns amb els altres.

La celebració del primer aniversari de la PAH ha comptat amb la participació d’unes 200 persones i ha estat una trobada lúdica i festiva, que ens ha servit per remarcar col·lectivament els petits triomfs que hem aconseguit i, d’alguna manera, per reivindicar els futurs que s’aconseguiran perquè sabem que SÍ QUE ES POT! La celebració va comptar amb un dinar popular, l’actuació musical del grup “Camino a cien fuegos” i la dinamització amb música a càrrec de Dj Pablo Picón.

Les petites victòries

Durant els primers 12 mesos de feina de la PAH del Baix Llobregat Nord s’han aconseguit 21 dacions en pagament (bona part d’elles amb lloguer social), 1 condonació del deute (també amb lloguer social) i s’han aturat 4 desnonaments i 2 subhastes. A dia d’avui, i després d’aquestes petites victòries, la PAH del Baix Llobregat Nord continuarà el treball per desbloquejar i negociar la quarantena de casos que encara lluiten per una solució i tots aquells que encara estiguin per arribar.

A més, la PAH del Baix Llobregat Nord participa activament en les assemblees mensuals organitzades per PAH Catalunya i està treballant en la campanya de detecció d’habitatges buits en mans dels bancs (presentació de la moció als ajuntaments per sancionar els bancs i actualment campanya de marcatge de pisos).

Per tant, com ens agrada dir a les nostres assemblees, nosaltres sabem que els bancs tenen els diners i que els poders polítics també tenen la facultat de mantenir lleis injustes que només afavoreixen els poderosos i deixen a l’estacada a la ciutadania. Però també sabem que tenim la raó i la lluita continuarà mentre quedi un sol afectat/da. Ens veiem als carrers!

 

Per Raquel Montoya, Portaveu de la PAH del Baix Llobregat Nord

 

Font Fotografia de la Festa: Ajuntament d’Olesa de Montserrat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here