L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez va lliurar ahir les beques esportives Víctor Valdés-Ciutat de Gavà. Les beques arribaven a la segona edició i s’han vist beneficiats 112 nens i nenes d’entre 6 i 12 anys. Cadascun d’ells ha rebut un import màxim de 200 euros, 100 més que a la convocatòria de 2013. Els ajuts estaven dotats amb 20.000 euros, als quals s’han afegit 5000 euros, corresponents al romanent de la passada edició

A l’acte de lliurament no hi va poder ser present Víctor Valdés, per trobar-se en període de recuperació de la seva lesió. Tot això, es va projectar un vídeo on el jugador va manifestar que “em sento molt orgullós de poder ajudar a tots els nens i nenes que han rebut la beca a què puguin practicar l’esport que més els hi agrada”. Valdés va parlar de la importància de l’esport pels valors que transmet. En aquest sentit va donar un missatge a tots els infants presents “que sigueu feliços practicant l’esport que sigui, respectant als vostres companys i companyes”. D’altra banda, el jugador de Gavà va felicitar a les AMPA’S, clubs esportius, escoles, institucions i a l’Ajuntament per la seva tasca de promoció de l’esport. Un treball que ha fet que Gavà sigui el mirall per altres ciutats i que “entre tots puguem continuar fent de Gavà una ciutat millor” va afegir Valdés.

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, va desitjar a Víctor Valdés una ràpida recuperació per tal de tornar-lo a veure damunt un terreny de joc al més aviat possible. Per Sánchez és molt important la tasca que fan les entitats i clubs perquè a través de l’esport es transmeten valors com la solidaritat, l’esperit de superació, la companyonia i el treball en equip. Valors que “són la base d’una ciutat que camina cap al futur i gràcies al treball conjunt es podran superar els reptes col.lectius”. L’alcaldessa també ha parlat de “la voluntat de fer de Gavà una ciutat educadora i l’esport és un factor clau com element integrador i vertebrador social ”.

Valdés va anunciar la seva voluntat de continuar ajudant a infants de Gavà que volen practicar esport i és per això que s’obrirà una tercera edició de les beques Víctor Valdés-Ciutat de Gavà.

Unes beques que tenen la finalitat de col.laborar amb les famílies que per la seva situació econòmica no poden afrontar les despeses que suposa que els seus fills i filles practiquin esport ja sigui a la competició escolar o federada. Amb aquestes ajudes es vol garantir que tots els infants puguin fer esport a la seva ciutat, una pràctica que, a més de saludable, contribueix a la transmissió de valors com l’esforç, la voluntat de superació i el companyonia.

Les beques subvencionen el pagament parcial de la inscripció, amb un total de prop de 200 euros per infant, per fer esport en els clubs o en els centres educatius on es realitza la pràctica esportiva.

Víctor Valdés, un esportista d’èxit orgullós de ser i sentir-se gavanenc

Víctor Valdés sempre ha demostrat l’orgull de ser gavanenc i el sentiment de pertinença a la ciutat on va créixer i on viu actualment. La vinculació de la seva família amb Gavà es remunta a l’any 1948 quan el seu avi s’hi va instal·lar i es va convertir en el primer taxista de la ciutat. De petit, Víctor Valdés vivia prop de la plaça Catalunya amb els seus pares i com tants gavanencs i gavanenques jugava a can Sellarès, a l’American Lake i al parc del Calamot. La platja i els voltants del Parc del Garraf també eren altres dels seus indrets preferits.

Van ser aquests motius, juntament amb els èxits esportius amb el FC Barcelona i la selecció espanyola, els que el van fer mereixedor del Premi Ciutat de Gavà de l’Espor t 2010, un guardó que va recollir personalment el 15 de juny de 2011 de mans de l’alcalde en un acte que va omplir la Sala de Plens de l’Ajuntament.

No era aquesta la primera vegada que Víctor Valdés sentia l’estima i el reconeixement de la seva ciutat. Amb motiu de la consecució del seu primer Mundial a Sudàfrica, el 27 de juliol de 2010, milers de gavanencs i gavanenques es van aplegar a la Torre Lluc per felicitar-lo per aquesta fita. Un càlid homenatge que va emocionar Valdés i que va refermar la seva vinculació amb Gavà on ha demostrat també la seva vessant més solidària: a l’octubre de 2010, Valdés va apadrinar la sisena Mostra de Cinema i Drets Humans a Gavà, GavàMón.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here