La zona esportiva de les Grases de la capital baixllobregatina, esdevindrà aquest cap de setmana l’escenari d’un gran esdeveniment esportiu, la 5a Festa del Futbol Català. Des del divendres 13 i fins al diumenge 15 de juny, el Pavelló Municipal d’Esports Andrei Xepkin i els camps de futbol de les Grases acolliran un total de 44 partits de les finals dels Campionats de Catalunya de Futbol i de la Copa Catalunya de Futbol Sala. Hi participaran al voltant d’un miler de jugadors i jugadores de més d’una vintena de clubs esportius catalans. Entre els participants, hi ha la Peña Recreativa de Sant Feliu que jugarà la final femenina de cadet infantil el dissabte 14 de juny, a les 17.30 h, contra les noies de l’Espanyol RCD. L’entrada a tots els partits és gratuïta.

La Festa del Futbol Català és una iniciativa impulsada per la Federació Catalana de Futbol que es va posar en marxa l’any 2010. Des d’aleshores s’ha celebrat cada any en una localitat diferent de Catalunya amb l’objectiu de fer una gran festa esportiva en un únic cap de setmana on s’integren les finals dels Campionats de Catalunya de Futbol i la Copa Catalunya de Futbol Sala. En les finals hi participen només els equips que han superat totes les fases prèvies d’aquestes competicions. En l’edició que es farà a Sant Feliu, col·labora en l’organització l’Ajuntament i el Futbol Club Santfeliuenc.

En la presentació de la celebració, que va tenir lloc aquest dimecres al Palau Falguera, l’alcalde de Sant Feliu, Jordi San José, va assegurar que “la ciutat està bolcada en l’esdeveniment” i que és tot un “orgull poder acollir la festa en un any en què el futbol de Sant Feliu ha viscut una temporada magnífica”.

D’altra banda, el vicepresident de la Federació Catalana de Futbol, Josep Llaó, va destacar la mobilitat de la Festa del Futbol Català, que en les seves cinc edicions “ha sortit de Barcelona per donar joc al territori”. Alhora va afirmar que “el futbol base català té molt bona salut” gràcies a “l’esforç i dedicació dels clubs i dels seus presidents”.

Més de 5.000 persones de públic

L’organització estima que durant el cap de setmana visitaran Sant Feliu entre 5.000 i 6.000 persones per seguir les finals dels partits. Davant l’atracció que genera la festa, s’ubicarà un estand informatiu de la Federació Catalana de Futbol en la zona esportiva de les Grases i es repartiran programes amb els horaris de totes les competicions. A més, es podran seguir els resultats de tots les partits des del web www.fcf.cat. Es convida el públic a participar en la festa fent comentaris a través de la xarxa social Twitter amb l’etiqueta #festafutbol.
Campanya ‘Joc net’

Igual que s’ha fet en les competicions de lliga, tots els equips participants en les finals i eliminatòries sortiran al camp abans d’iniciar els partits amb la bandera del ‘Joc net’ que promou els valors de respecte i bon comportament tant dins com fora dels terrenys de joc. La iniciativa s’inclou en el marc de la campanya “Respecteu la nostra il·lusió” impulsada el mes de març passat per la Federació Catalana de Futbol.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here